tisdag 22 november 2016

Klövverkning och sockerdrickaträd!

I lördags skuttade jag ur sängen vid 06.30-tiden för Svante och jag skulle till Annie och Johan i Ljungbo och hjälpa till med att verka klövar på deras mjölkkor. Det gick jättesmidigt och var skitkul. Annies och mitt jobb var att mota på korna så det hela tiden fanns kor framme vid klövverkar'n, vi föste in korna i robotarna, Johan skötte öppning och stängning av dem samt hjälpte Svante att fösa fram kor till Staffan och "verkar'n". Som sagt gick det galant och när vi var färdiga gick vi upp till Maggan och kalasade på goda smörgåstårtor.
 Till kvällen hade jag beställt räkor, hummer och ostron av Jögga i Mossebo och hade även tagit upp ett gäng kräftor som jag hade i frysen. Allt var gott och Ostrona var verkligen  "top notch"  den här gången. Det blev en toppendag från morgon till sena natten, he, he!
 Har jag berättat att vi har ett riktigt sockerdrickaträd på vår mark??? Det innehåller olika sorters läsk och Sveas kompisar (och hon med) tycker det är såååå spännande att besöka trädet. Tänker dock hålla det hemligt var det finns ;)

Idag har jag sopat foderbord och haft ut mineraler och fem ensilagebalar (våra nykomlingar äter hejdlöst mycket). Hade även med en säck mineraler att strö på kraftfodret (krossat spannmål) hos djuren i Nya. När jag var färdig med ladugårdarna så åkte jag till Mossebo med tre rådjur och sedan hem för efterlängtat förmiddagskaffe. Vid 11.45 var jag på HB och skenade på CT i 22 min och därefter blev det Barre Move i 35 min (46). Käkade lunch sen och var tvungen att gå ut med hundarna en sväng för Alice hoppade mellan golv och tak.....det blev en timmes promenad (47). Alice har sådan energi så man kan inte göra annat än skratta åt henne när hon får sina "idiotryck" när man är ute och går med henne. Idag hade vi även lite tur då det var två rådjur på Siggebodalgärdet som Alice jagade efter och var borta i 3-4 minuter. Essie jagade i kopplet med skall, ha, ha. Väl hemma blev det lagår'n igen och sedan hämtning av barn.
Det var lite utav min dag....det blir även alltid en massa "småplunner" hela tiden som jag inte orkar skriva.
Ha en fin kväll!

Inga kommentarer: