söndag 28 oktober 2012

"Litet" grävjobb.

Medans grabbarna och jag var ute på lite rådjursjakt så åkte Svea och Fredrik till nya Käggla och började gräva ett "litet" dike där vi ska lägga ner vattenslangen in till ladugården, där vattnet annars lätt fryser nu när det är minusgrader. Som vanligt när min kära make "bara" ska göra något litet jobb blir det genast ganska stort jobb. Att han sen är en klippa på att gräva och platta till (eller vad det kan heta) och tycker det är ganska kul att gräva gör ju genast att det blir stora projekt när han sätter igång :)
 

 Pappas flicka!

 Det blir så fint där han gräver. Vi börjar verkligen få ordning på det här stället nu. Längtar till nästa sommar då vi kommer måla ladugården. Jag vill ha den röd med vita knutar och Fredrik vill ha den gul med vita knutar. Vad tror du blir snyggast, blir det inte väldigt likt ett ridhus om man målar det gult? I ladugården har vi just nu runt 90 kalvar, slaktbilen kommer i veckan så vi kan ta tillbaka några till Liljestad. Nu går de på djupströbädd, har fri tillgång på ensilage, ger dem även kraftfoder, mineraler och saltsten, så bättre kan de ju inte ha det egentligen. Totalt har vi i skrivande stund runt 350 djur, helt galet, jag vet ;)))))
 Tänk att de här två "fann varandra" igen, känns jäkligt bra!




 Snäll är han och på onsdag ska jag kastrera honom hos veterinären, så han blir en hen.
Svea gillar att mata honom. Ska du ha lite mat? frågar hon :)

Nu är det redan mörkt och klockan är "bara" 17, egentligen gör det inte mig något men det tar några dagar innan man anpassar sig tycker jag. Nu ska jag ringa morsan och syrran så vi hörs!
Kors i taket, två inlägg på en dag.......kan man få några kommentarer på det ???

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder,ladugården tycker jag ska vara röd ,passar inte med gult.Inte ett ämsamt hus ute på ett gärde. Det är vad jag tycker.

Anonym sa...

Det är vad Mor tycker

Filosofie sa...

Jag håller med mor. Röd ska ladugården vara! Duktig du är på att skriva och fota. Jag gillar din blogg! Härligt med Bengt och Fredrik. Så ska det ju vara. Inte på något annat vis. Kram Sofie