måndag 29 oktober 2012

Måndag.

Den här veckan är grabbarna lediga från skolan men Svea går på förskolan då det är ganska svårt att ha med henne i ladugården när jag är själv. Idag hade jag storrengöring på foderbordet då det har slarvats med det någon vecka. Jag tog snöskyffeln och hade ut det gamla ensilaget och "jokset" som var kvar. Hade sedan ut kraftfoder och mineraler och kompletterade saltstenar där det fattades. En del vräker i sig salt och det är främst mjölkrastjurarna som är mest saltsugna. När de hade ätit upp det så blev det ensilage för hela slanten, idag har jag haft ut sex balar.
Tog sedan förmiddagsfika hemma då jag samtidigt raporterade in lite kalvar till CDB.
 På eftermiddagen var Svante och jag på lite rådjursjakt igen, då tyskarna har beställt ett rådjur utav mig. Som synes gick det bra det som var lite synd var bara att bocken hade tappat sitt ena horn han hade annars varit en fin 6-taggare, Det var gammal skorpa där hornet suttit så det föll inte av när han ramlade, vilket var tur för annars hade jag fått leta bra mycket då han sprang cirka 100 meter innan han ramlade och dog, (lungskott för den som undrar).
Nu håller Svea och Svante på att baka kladdkaka, Elis är hos farfar och Fredrik är på väg hem från skogen. Vi har tagit upp älgkött och har hemmagjorda pommes i vatten, ska snart göra sallad. Kanske man får ta ett glas rött bara för att det är måndag och lite mysigt att Fredrik är hemma och jobbar i morgon (vi har grymt mycket att göra dock) och barnen är lediga (iaf de stora).
Trevlig måndagskväll på ER!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat.Kram Mor

Filosofie sa...

Myspys. Jag har varit och tränat. Kram Sofie