torsdag 17 juli 2014

Vaknade med feber...igen...

Jaha, då är vi inne på fjärde dagen med feber och ont i halsen för Svea. Jag har faktiskt ringt till VC nu, inte för att jag är orolig men tänkte att det kanske är bäst att göra det, det är ju snart helg. Vill diskutera lite om campylobacter. Svea är ju titt som tätt hos hönsen och kycklingarna. I lördags letade Svante och Svea mask (till metet) inne hos hönsen. Båda två tog i maskarna och "glömde" sedan att tvätta händerna innan de började käka chips nere vid sjön.....och än så länge är det ju bara de två som insjuknat. I och för sig har jag för mig att det var mer diarré och magont när Svante och Elis hade det när de var små men å andra sidan hade ju Svante magont och kräktes två gånger i måndags. Ja, ja vi får se. Hoppas så klart att det "bara" är virus .

Som jag skrivit förut spelar ju Kajsa Grytt på Hasselö på fredag och av rent egoistiska själ vill jag så klart att barnen är friska till dess.







 
Nu har jag diagnoserat om Svea till att hon har Scharlakansfeber......hela hon är nämligen full av utslag och tungan är vit som mjölk. Svante och Elis hade också det när de var små vilket är ganska ovanligt. Jag kommer ihåg när vi åkte till akuten med Elis (det var så klart helg, och Svante hade precis haft scharlakansfeber, så sannolikheten var ganska stor att även Elis hade det, tyckte vi). Först när vi ringt in var det väl ingen som trodde på oss men när vi väl var på plats i Västervik tillkallades det flera läkare för att titta på Elis utslag, för det var så ovanligt och nästan ingen hade sett det förut.
Nu väntar jag på att de ska ringa från VC, återkommer!

Inga kommentarer: