torsdag 19 november 2009

Världens vackraste Svea!

Jag är så enormt stolt och glad över att jag har tre vackra och fina barn och när jag tänker på det så får jag tårar i ögonen. Förut var jag och åt lunch på personalmatsalen och när jag gick därifrån och tänkte på mina barn kom tårarna, folk måste undrat vad det var med mig.
Det hände en rätt rolig sak (om man inte är känslig alltså, vilket jag just nu egentligen är) för en stund sen när jag var till ortopedtekniska avdelningen för att prova ut en amningsbh. Kvinnan som tog i mot mig undrade lite försiktigt; -Jaha, och när är det du ska ha barn? Jag svarade utan att låta allt för sårad; -Jag har redan fått barn och det var i lördags. Då svarar hon; -Är du säker på det? Vad ska jag svara? -JA, DET ÄR JAG MEN JAG HAR INTE HUNNIT MED ATT GÅ NER SÅ MYCKET I VIKT ÄNNU.........(käringjävel!). Jag tror att hon inte tänkte riktigt på vad hon sa och hon var verkligen hjälpsam och gullig, men visst var det lite klumpigt att häva ur sig en sån sak.Svea fick sitt första bad igår kväll och det tyckte hon var skönt. Hon har varit ganska torr i huden sen hon kom ut och det har väl att göra med att hon låg så länge i magen, Svante var också torr och skinflådd.

Bilden nedanför visar vårt "hotellrum" som vi nu har bott i sen i söndags. Dagarna och nätterna rullar på fast man inte gör så mycket annat än ammar, äter och gosar. Sover är det sista jag gör men tack vare en gullig barnsköterska som tog hand om Svea inatt, så fick jag sova FYRA timmar i sträck och det var jätteskönt. Kände mig på väg att bli sjuk igår kväll och var livrädd för begynnande mjölkstockning men förhoppningsvis var det "bara" sömnbrist.


Utanför vårt fönster byggs det för fullt och i mors 06,45 drog de igång, vad det lätt som, världens största "padda" för att platta till grus eller makadam, eller nå´t. Det lät massor. När jag vaknade till stod redan Fredrik och tittade ut genom fönstret. Ett under att han vaknat och inte jag.

Nu måste jag nog se till att Svea vaknar så hon få amma, det spänner ordentligt i brösten nu.
En glädjande nyhet är att om allt är bra i morgon så får vi åka hem!!!!!
Härligt, det finns tydligen en värld utanför avdelning 10 på Västerviks sjukhus, hade nästan börjat tro att jag drömt att det finns ett annat hem. I morse berättade jag för en som jobbar här att jag har höns hemma och när jag sagt det så kändes det jättemärkligt.......är det verkligen så?
Det känns otroligt långt borta...höns, kanin, hund och katt..........


Avslutar med att visa hur "vacker" jag är, nyduschad och allt. HA-HA-HA!



6 kommentarer:

Niklas sa...

Jag håller med dig helt & fullt!!! Jäkligt klantigt att säga så till nån!!!
& allrahelst inte till en nybliven mor(som dessutom har ett barn inlagt på sjukhus!)med hormoner som "springer" omkring i kroppen!!!!! :o/
Men, men.....MYCKET skönt att ni får åka hem imorron & bli en hel familj igen!!!
Ge Svea en puss i pannan från mig!
Kramar PIA

Christel sa...

Jag tycker att det var en helskön kommentar; "Är du säker på det?" Ha ha ha, det är ju liksom lite svårt att missa att man gått igenom en förlossning.... Jag tror inte ens att hon syftade på att du var tjock utan hon var kanske mer van vid att mammor kom innan förlossningen och köpte amningsbh. :) Jag hoppas iaf att det var så det låg till!

Hoppas jag hinner se er en sväng i morgon innan ni åker hem så jag återigen får hälsa på lilla Svea (tänk att jag har varit först med att hälsa på både Svea och Alvar :)

Lisafisa sa...

Wooowwwwwwwww en lillasyster!!! Hoppas jag får träffa henne snart! KRAM!

carolina sa...

Hej Snyggingar!
Hur söt kan man vara?!!!!? Så jäkla gullig! Skönt att ni mår bättre och hoppas att vi ses snart. Många kramar
från Lina

Anonym sa...

Kvällens eller kanske veckans skratt. Undrar om hon kom på sig själv senare med vad hon egentligen sa?
Svea är SÅ söt och hon vill säkert hem till gården och träffa alla djur och människor.
Visst är det skumt att det finns en värld där ute? Märkligt så fort man blir hospitaliserad!
Hälsn. Sara Peter Lovis Wilja

sara d sa...

vilken idiotisk kärring! jag hatar hetsen om att gå ner i vikt! känner mej jätte stressad! det första ussa och lisa fråga när dom träffa mej var ; får jag se på magen?! de gör inte så mycket eftersom det är dom lixom..men man ser på folk när man träffar en att ögonen glider ner mot magen för att få gotta sej i att man inte riktigt ser ut som man gjorde innan lixom .. hoppas ni mår bra och har det skönt :)