onsdag 11 juni 2014

Tuffa dagar, men roliga!

Javisst, som för alla andra bönder är det ganska hektiskt just nu, för att få gräset under plast/eller i silo. Vi har ju ändå lyckats ganska bra än så länge med att inte få "regnblöta" balar, förutom ikväll....hade gräs som låg i Tryserum men tack och lov var ju det så pass torrt att det inte blev någon katastrof när regnet började. "Min" lilla fina lånetraktor (New Holland TS 115, som jag stränglägger med) la ju av igår vid 18-tiden, så sorgligt........så då fick vi "kalla in" Tobbe med Johns gamla "pigga" Volvo BM 650. Och det gick ju det med!
Dagen idag började med att jag åkte till Gamleby och hämtade reservdelar till gräsklippare och slåtterkross (samma sak???? ;) ) Sedan hem för att göra ladugården i vanlig ordning och efter det GOTT kaffe med min älskling, så skönt att sitta ner och prata några minuter.
Fredrik "pulade" med frontkrossen (byte till nya släpskor på frontkrossen) och jag "pulade" med massor annat. På eftermiddagen åkte vi till Tryserum (efter gärdet i Grännes, där de blev många kalasbalar, innan regnet) och då körde jag 
650:n och det gick ju det med!
Tack Tobbe för hjälpen och Lotta för skjutsen!!!

Ikväll har vi ätit dovhjortsbiffar (tar det aldrig slut med dovfärs, det är som grisen Särimner i frysen, hittade ytterligare två påsar med dovfärs). Måste själv säga att det blir GRYMT goda biffar.

 Bild från i måndags, då jag på kvällen varit till Västervik med barnen för att handla examenskläder, köpte med oss hamburgare till Fredrik som slog i Gållösa.

 Selfie från traktorn.
 Stränglägger nere på vårt gärde vid Grännes.
Solnedgång på Långrådnavägen.

Over and out.

3 kommentarer:

Filosofie sa...

Sverige, ja kanske världens snyggaste bonde! Puss

Anonym sa...

Ha, så söt du är! och du är världens bästa kommentarslämnare för det är ingen annan som gör (just nu). Kram och puss!

Hanna sa...

Ja så supersnygg och 650-traktorn också.