fredag 21 januari 2011

För mycket av det goda...(OBS!!!! SKITSNACK!!)

....kan tveklöst leda till förstoppning;)
Mamma och pappa kom till mig igår, de skulle hämta "örngott" på slakteriet (som de gör en gång i veckan). Svea hade gått hela morgonen och försökt att bajsa men det kom inget, hon kved och var ledsen. Jag försökte hjälpa henne med termometern i stjärten men det kom inget i alla fall.
Mamma stannade hos mig medans pappa åkte till Viken där han även skulle köpa laxermedel till Sveis, de hade rekommenderat det när vi ringde 1177 (sjukvårdsupplysningen).
Jag körde lavemanget med en gång när pappa kom hem och det tog inte lång stund innan det verkade. Den som är känslig ska inte fortsätta läsa................................................
.......................det kom en mycket lång och hård bajskorv samt lite småkluttar. Snacka om att hon nog tyckte det var skönt att bli av med dem!!!. Jag är hundra % säker på att det har att göra med hennes "mackintag" de senaste dagarna.
Idag har "bajseriet" varit helt okej, men kan det vara något annat när hon säkert har ätit 50 russin sen igår;) För övrigt har jag varit till tandis idag igen, med Elis, stackaren, han har väldigt dåliga tänder (som farfar) men han är alltid så tapper och klagar ALDRIG!

Fredrik har jobbat grymt mycket den här veckan. Han har gått upp 04,00 varje dag och kommit hem mellan 18-20 varje kväll. Inte bara låååånga dagar för honom kan jag lova....men men jag ska inte klaga...jag mår så mycket bättre nu att det är helt okej. Det enda trista är att det är isgata ute så det är svårt att gå ut med Svea. Även om jag kan stanna med barnvagn, kan jag ju inte vara helt säker på att bilar kan stanna när de ska.

Nu är det fredagsbadet som står på tur....och kanske ett glas rött....eller två;)

2 kommentarer:

Mia sa...

Skitsnack!!!
Fy fasen,vad jobbigt,Mathilda har haft samma problem.Torkad frukt klippt i små bitar var lösningen.Typ "Parrots",finns bl a på ICA.Riktigt gott!
Och Elis,inte roligt alls med dåliga tänder,det där är så orättvist,kan ju verkligen skilja mellan syskon. Härligt att höra att DU mår bättre!
Vi har åkt skridskor nere på isen idag.Imorr´n blir det igen,ska grilla korv oxå,kom ner,vettja!
Rött här oxå...
Kram

Anonym sa...

Oj, så jobbigt det måste ha varit för Svea, men vad skönt att det finns hjälp att få! Stackars Elis som har så många hål, men vad skönt att han verkar nöjd med tandläkaren. De flesta är ju jättebra på att ta barn!

Jag bli jätteglad att höra och läsa att du mår så mycket bättre! Och Göran kan säkert fixa ett nytt växthus till våren!
Kram Maggan