söndag 16 januari 2011

Sköna söndag!

Även fast Fredrik och jag satt uppe till sent (väldigt sent till och med) och "gaggade" (pratade skit) igår kväll/natt, så var jag relativt pigg i morse när Svea behagade vakna redan klockan 07,30, vanligtvis sover hon till halv nio annars. Det var bara att gilla läget och kliva upp.

Dagen har varit SUPERBRA matmässigt med Svea, hon har ätit mer än på länge. Gårdagen var inget vidare (med hennes mat) och jag höll på att tappa fotfästet men en pling till Syster syster (min privata psykolog på Björkö) så gick dagen väldigt bra ändå. Tack Christel!

Det är svårt att förklara den känslan jag har i kroppen när hon (som igår morse tex.) gapar efter gröt och mumsar i sig kanske 6-7 skedar och sen tvärvägrar mer. Det liksom kryper i kroppen på mig. Christel har dock sagt åt mig att sänka mina krav på hennes mat, för hon tycker att Svea äter bra för sin ålder. Jag däremot vill hela tiden "prestera" mer och mer och ser inte helheten i vad hon stoppar i sig (på en hel dag). Nu har jag dock börjat tänka om och det går bättre och bättre.
Jag nämnde till min kurator att jag fick ett "matschema" av dietisten, i maj 2010 och att Svea ännu inte äter så mycket som det står på det pappret, som hon skulle göra vid ett halvårs ålder. Hon trodde det kan vara därför jag har blivit så fixerad vid Sveas matintag och jag är väldigt beredd att hålla med. Nästa gång så ska jag ta med lappen och visa henne den och vi ska riva den och slänga den i hennes papperskorg. Jag har bra lust att skriva ner den här, ni skulle inte tro era ögon....., jag lovar! En sak är i alla fall roligt....Vi har inte gett henne något i knappen på länge!!!!

Annars idag så har vi varit ute och byggt snögubbar, kollat in vår granne Connies nya lilla söta hundvalp, kollat skidskytte och bara varit glad över mina sötnosar (fram för fler glada dagar!!!!)
Fredrik har slipat kedjor i källaren nästan hela dagen. Vädret var kanon när vi gick ut, varmt 4 plusgrader och himlen var alldeles vacker. Svea tyckte det var lite konstigt med all snö men tyckte nog att det var skönt att komma ut, stackars barn har ju inte varit alls mycket ute när vi varit sjuka. Nu kommer lite bilder från eftermiddagen, varsågoda! Svea på snöpromenad, i skor, vantar och mössa lånade från Mia (Mathilda) och Polarn och Pyret-overall från Isabelle (Doris), det är ju toppen när man kan låna kläder.
Svea och Elis i kramtagen, tittar på när storebror Svante drar igång gräsklipparen, som numera är en snöplog. Fredrik och han har gjort ett snöblad till den.

Fin bild på Isa och Svea, tyvärr kom inte Isas nos med.


Det var verkligen konstigt ljus ute, allt blev väldigt rosa-rött.

Vacker himmel och natur!

Svante drar Elis på kälken, samtidigt som han plogar snö:)))

Tur att de har roligt i alla fall!
Fina snögubbar blev det också, kul med lite kramsnö...äntligen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan man ge nån ett "matschema" på ett barn???? Herrejisses!!!!!
:o//
ALLA barn är ju olika & äter olika mycket i olika åldrar!!!!!!!
Nu förstår jag dig ytterligare me´ din "matnojja" me´ Svea!
Men du.....GLÖM detta där schemat & låt henne äta de´ hon äter/vill ha/behöver!!!!!
Jag tror (vet!??) att hon (du!?) fixar det kalasbra!!!!
Jättefina foton från dagen!!! :o))
Ha det gott!!!!!
Stora kramen från Pia

Anonym sa...

Håller med Pia i allt Kram fr. Mor

Anonym sa...

Skönt att höra att ni är på rätt väg! Vilka fina bilder och kluriga grabbar! Både ploga och dra kälke på en gång! Det kallar jag kreativa grabbar.

Hoppas ni kan riva matschemat, och som jag sagt, tänk på allt bra du har gjort under den här tiden. Du har verkligen varit en helt fantastisk mamma. Svea har utvecklats massor, och grabbarna är ju också jätteduktiga!

Kram Maggan