lördag 5 maj 2012

Ja, vad ska jag skriva här?

Idag har vi hittat på många roliga saker. Det började med att vi åkte till Fredrik som var i skogen och vi hade med oss Connies hemmagjorda ALLDELES för goda (med tanke på innehållet;) hasselnötsglass. Vi åt den och drack kaffe på en filt under vackra tallar och blå himmel, tyvärr blåste det lite kallt men var ändå mysigt:)
 Vi fortsatte sedan hem till våra kaniner och höns. Jag räknade till elva kaninungar som grabbarna samlat ihop;) Så små och så söta, vill du ha några?
 Här ser honan superstor ut, hon är dock inte störst kan jag lova.
 Här får jag en kaninpuss:)
 Här står Isa som mycket gärna skulle vilja smaka på en (eller två) kaninunge. Visst är hon fin?!
 Gulliga, eller hur?
 Det här är livet på landet.
 Mina små hjälpredor fixar kvällens sallad:)
 -Vi jobbar bra ihop brorsan och jag, säger Svea.
På dagen var vi och hälsade på farmor i Viken och efter åkte HELA FAMILJEN och käkade lunch ihop. Fredrik och Svante stack till skogen igen och Elis, Svea och jag åkte ut till Ekön. Jag har inte varit där på två år och det hade hänt massor. Barnen åkte rutchkana (hur nu det stavas?), gungade och så gick vi ner till havet. Det är så otroligt vackert där med miljarder vackra stenar och ett alldeles blått hav, utomlandskänsla (fast jag aldrig har varit på någon solsemester;) kan jag tänka mig. Stenarna var solvarma och vindarna hårda men det var ändå skönt att slå sig ner på stranden och njuta lite.

Minns när jag jobbade där (hösten 2008) och jag gick ner till klipporna en höstdag. Det var mulet och kallt och vindarna tjöt utifrån havet och vågorna slog in över land med sådan kraft att skummet yrde långt upp på land. Det var så otroligt mäktigt (och kanske lite farligt) men jag var helt faschinerad över skådespelet från det rytande havet. Vilken skillnad mot idag och framför allt mot i sommar när klipporna är fulla med människor och bergshällarna är så heta att det går att steka ägg på dem. För Er som inte varit på Ekön kan jag varmt rekommendera ett besök (det finns även bar och restaurang som Gryts Varv arrenderar i år).
Nu är vi åter hemma och jag ska nu gå och byta blöja på Svea. Väntar på Fredrik och Svante som visst var och grävde utfall. Pratade nyss med dem och då hade de "bara" fyra meter kvar plus att göra ladugården också......så än är de inte hemma på ett tag, tyvärr.
Kram från oss andra!

Inga kommentarer: