söndag 27 april 2014

Söndag i vårbrukets tecken.

Ja NI, många turer blir det fram och tillbaka till Nora just nu. Morgonen började med att åka dit för att agera följebil åt Fredrik när han körde hem harven. Traktorn är galet bred med dubbelmontagen på och på vissa ställen är det omöjligt att möta en bil med traktorn. Det är då det passar så bra att jag åker innan med "blåklocka" på taket och en varningsskylt på bilen, samt kommunikation via komradioapparaterna.
Mitt på dagen körde jag upp Fredrik igen för att han skulle börja så och sedan har jag fart hit och dit (till Liljestad/Käggla) där Svante har harvat :) Men nu har jag landat här på altanen igen och sitter och lyssnar på när Svea leker för sig själv. Underbart!
I natt fick vi en grävling i fällan som jag gillrat......otäcka djur det där. Äter allt som kommer i dess väg....höns och kaniner och just eftersom det är de djur som finns här är det inte lämpligt med rovdjur i trädgården.....Tyvärr finns det fler så jag har "laddat" fällan igen........ 

 Förra lördagen hittade jag ett "kaninbo" under altanen, åtta små (fula) kaninungar var det. Nu börjar de bli lite söta faktiskt :)

 Här städar Svea och jag hos hönsen.....visst är bilen fin?
 Harvning i Nya.
 Så skönt de har det hönsen :)
 Min duktiga lilla tjej som är med mig hela tiden, de dagar hon inte är på förskolan.
 Mor och dotter ( Svea med duckface....????)
 Här kollar vi spridningsbilden på frösnurran (sitter i fronten på traktorn för er som inte vet :) När vi skulle vika ihop presseningen så fick den så mycket vind i sig att både Fredrik och jag höll på att lyfta, vilken kraft alltså.
 Lite trist är det ibland med tålamod har hon lilla fröken.
 Vackert är det i Nora i alla fall.
Ja, som ni märker är det fullt upp men jag ska inte klaga....vi träffar ju varandra även om det just för tillfället är på ett gärde, i en traktor eller i verkstaden och det är ju faktiskt bättre än att inte ses alls. Stort tack till Connie också som hjälpt oss :)
Hur har din helg varit????

3 kommentarer:

Filosofie sa...

Min helg har varit sagolik. Björkö, sol, vindstilla, värme, glada barn, älskad make, lugn och ro. Kram

Anonym sa...

Härligt med sagolika helger. Min har varit bra men inte avslappnande och lugn men rätt bra ändå :) Kram K

Sara sa...

Min helg har jag tillbringat på jobbet, 7-16 på lördagen och på söndagen 7-12 och 16-21. Kan säga att jag har varken sett Mattias eller barnen speciellt mycket, det är tur att vi har föräldrar som ställer upp varannan helg annars skulle jag inte kunna ha det jobb jag har.