tisdag 29 april 2014

Min vardag: harva, plocka sten och sätta sond ;)

Ja ni, är det så att NÅGON vänlig själ vill komma hit och hjälpa mig med att plocka sten så är DU varmt välkommen! Det är nog bland det tråkigaste man kan göra.....för det finns ju inget slut på skiten, (LÄS: stenen). Men hur eller hur så tänker jag att dessa stenar behöver ju inte mina barn ta bort i alla fall. Men som sagt (fy fan) vad tråkigt det är och trots all sten har jag hunnit att harva också. Innan stenplockning och harvning gjorde jag ladugården och gav "mina" fina djur 4 balar ensilage, kross och mineraler, så lite hinner man med innan det är dags att hämta på förskolan (fast klockan BARA rusar iväg).
 Behöver jag nämna också att det är ganska många resor med reservdelar, traktorer och fika till Fredrik som är den som sår (och ett och annat barn som ska skjutsas hit och dit), jag har kört upp en HALV tank sedan igår middag......men jäklar vad kul det är!

Nu till något HELT annat! I kväll kom Svea med en (knappslang) och började fråga lite om den. Det slutade med hur jag visade på en av hennes dockor hur man sätter sond, det vi gjorde på henne. Hon i sin tur tar inte så allvarligt på det hela, utan hon VET att hon har haft både sond och knapp och är nöjd, varför göra så stor grej av det?! Jag tror att Svea kommer jobba inom sjukvården när hon blir vuxen för hon är väldigt intresserad utav sår, blod och plåster (kanske låter helt galet för vissa men känns ändå skönt när man vet om alla hennes blodprov, dropp, sonder, knappar och röntgen.) För nya läsare går det att läsa bland annat HÄR.

 Sond på docka satt!
 Svea efter att bandaget från droppet försvann, lite segertecken på det!

 Slitna föräldrar 2009...länge sedan (tack och lov).
 Glad Svea idag med en docka som just har fått sin sond satt.
 Söta unge, synd att man inte hann njuta så mycket av henne i den här åldern, var mest orolig då.



 Kram på ER alla!

Inga kommentarer: