torsdag 23 oktober 2008

Älg i sikte!







I dag när jag åkte hem från jobbet fick jag äntligen se älgar. Det var ko och och en väldigt liten kalv. Det var kul att se att det finns älg här även om just ko med en kalv är fredade. De är bra stora (förutom kalven, då) och vackra djur. G fick ju skjuta en fyra taggare i fredags på det passet som jag satt på i onsdags och torsdags, förra veckan. Kul för honom men surt för mig! Men vi har i alla fall två kalvar kvar så kanske jag får äran senare i höst.
På onsdag, nästa vecka, åker vi till Finland och jagar älg och vitsvansvilt. Det ska bli så kul och det är fjärde året i rad som F och jag följer med. Ser mest fram i mot vak på vitsvanshjort och efter det en kall öl i bastun i hop med Mallan och därefter simtävlingar med Becka och Feffe i poolen.
I dag har jag varit själv på jobbet, det är lite tråkigt att inte ha någon att prata med men annars trivs jag bra. Saknar AK från mitt förra jobb så jag SMS:a henne på fm, fick svar på em där det lät som om allt inte var okej, usch jag blir orolig för henne. Jag bad att hon skulle ringa mig i kväll för att prata, så det hoppas jag att hon gör. Eller ska jag ringa igen om hon inte hör av sig, blir jag efterhängsen då?
Eftersom det var skapligt väder passade jag på att måla utomhus, är nu färdig med rödfärg på servicehuset och håller nu på med att måla fodrena vita, de var svarta innan. Det blir stor skillnad och mycket bra.
I går var min lediga dag med grabbarna och jag hann med att städa på altanen (välbehövligt!) och rensa bort de vissna blommorna i landet. Satte upp mina ljuslycktor och tände ljus i dem vilket jag tycker är så mysigt att ha nu på hösten.
I morgon ska jag klippa mig vid 15,00 så det blir en kort arbetsdag och på kvällen ska vi till ett par kompisar. Det ska bli kul.

Dagens steg är inget att hurra för men jag har i alla fall kommit över 11000 och det är ju godkänt, eller hur?! Nu ska jag duscha och vänta på att klockan blir 21,00 för då ska jag titta på "vad blir det för mat". Är det någon som har koll på vilken dag "Jakt och fiske" är på, för jag tror det har börjat igen.
Skit! Nu ringde de från frissan och sa att det inte blir någon klippning för min "frissas" barn ligger på sjukhus. Jag hade väl en aning om det, för jag hörde det ryktet i går. Hoppas nu att hon blir bättre snart!
Tjingeling!

Inga kommentarer: