torsdag 24 september 2009

En grävling mindre...

Igår morse möttes vi ju av en tom kycklingbur, endast innehållande massor av fjädrar. Utanför buren satt det tre små stackars moderlösa kycklingar och pep något alldeles förskräckligt Jag trodde första att det var räven som varit framme men snart nog lokaliserade vi (Isa och jag) fjädrarna till en av bodörrarna och då förstod jag att det var en grävling som varit framme. Hönan och SJU kycklingar hade den lyckats forsla bort och antagligen haft en härlig måltid...GRRRRR, vad irriterad jag var. Vi öppnade sen den första dörren i boden och döm om min förvåning när grävlinguslingen låg därinne och sov. Isa flög in och då kan jag lova att han fick bråttom upp och sprang in i sitt gryt. Var och kollade några gånger under gårdagen, då med laddad bössa, men jag såg inte till den något mer. MEN IDAG!!!!! Gick ut, med bössan, öppnade första dörren, ingen grävling sen till tredje dörren och där låg den och sov. Fick på två skott, snabbt som attan, och den for in i grytet. Shit tänkte jag, den där ser jag aldrig mer men som tur var har jag en duktig hund, så hon drog snart fram den.
Så kan det gå när man ger sig på mina höns!
Har dock liiite dåligt samvete för min lilla bebis i magen och jag hoppas att det inte är någon fara med två högljuda smällar. Jag kommer ihåg att jag sköt en fågel (som också hade tagit en höna) när Svante låg i magen ( i åttonde månaden) och han verkar inte ha tagit någon skada....förutom att han hör lite dåligt, OBS! Skämt!!!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Toppen :))

Anonym sa...

Du är underbar! Det är skoj att följa dej och resten av familjen. Det var nog ingen fara med den lille. kram på dej! sara

Mia sa...

GOKVÄLL!
Säkert ingen fara för bebben,lika bra att hon vänjer sig...!
Och du skulle kunna få sitta på pass här i Fogelvik-vi har en grävling som VARJE natt gör Stora högar i barnens sandlåda. Oliwer är riktigt upprörd.Han ska ringa dej imorgon!
Godnatt-kramar fr Mia