måndag 25 juni 2012

När slutar det?

En enkel fråga bara?? Slutar det regna någongång? Jag vill inte ha strålande sol men snälla lite värme kan man väl få när det är den 25:e juni...eller? I helgen ska jag gå till skogen och kolla efter kantareller, de första brukar ju dyka upp i slutet av juni och efter denna regnperiod måste det ju finnas några. Så gott med kantarellsmörgåsar med västerbottenost på:)
 Mina söta barn!
 Midsommar 2012.
Fredrik körde färdigt gräset som vi har på våra marker, det blev några balar kan jag lova. Förra året fick vi 200 balar på förstaskörden, i år 1100 st...:) Vi har ytterligare lite areal som vi får ta gräs på men som det ser ut nu lär det ju dröja innan vi kan slå och köra det. När Fredrik var färdig på gärdet, gjort ladugården,runt 14-tiden, kom han hem och vi käkade lunch ute på altanen till relativt fint väder. Efter det sov min älskling i soffan på altanen (det har varit lite dåligt med sömn för hans del den sista tiden, då han pressat tills runt 24-tiden flera kvällar i rad samt tidiga mornar) medans jag tittade på en film på datorn och hade det skönt:)
På kvällen for vi till Mia och Andreas, där vi hade supertrevligt med många härliga människor.
Under lördagen städade jag ganska mycket och när Fredrik kom hem på eftermiddagen så gjorde jag lite fina snittar som vi intog på altanen ihop med en kall öl:) Kvällen avslutades återigen nere hos Mia och Andreas och jag säger härmed TACK för att vi fick komma!

 Snittar med sallad, räksallad, Krogersbo getost och soltorkad tomat, stjärnor av kavring.
 "Laxrullar" med svampröra, sallad, röd och svart rom, citron och dill, cirklar av kavring, MUMMA!
 Svea med flätor.
My love!

Motionen då? Igår gick jag fram och tillbaka till Liljestad med Svea i barnvagnen, en promenad på en mil:) Hade faktiskt lite ont i benen sista kilometern (gick i rask takt) och idag har jag varit på en timmes easyline på HB. Körde även lite här hemma på kvällen med hantlar, plankan två minuter och så visade jag Fredrik och Svante hur det kan gå till på gympan;) En bra dag:)
En rolig sak till....vi har fått en till kalv:) Gamla Björkökon, som inte fick någon kalv förra året, har nu nedkommit med en Herefordbrun liten söt kvigkalv,det gör mig så glad:)))

3 kommentarer:

Anna-Lena McGrath sa...

Här regnar det inte...och det är nog FÖR varmt! Det är aldrig bra åt något håll!

Anonym sa...

Jisses va´ himla duktig du e´!! Va´ du hinner me´ saker hela tiden!!
Tycker inte att jag får nåt vettigt gjort!! Joo det får jag ju men jag hinner farbaske mig inte me´ mig själv!!
Vi har ju sommarkossor (svågern Jonte´s!) ute hos oss på Snåret & där väntar vi med spänning på några kalvar....kossorna är "yberfeta" om magarna!! ;o))
Jag kan inte rensa bland mina grödor ordentligt pga allt j***a regn....jag sjunker som en gråsten i lerjorden....INTE bra då ogräset LÄTT tar överhanden när man odlar giftfritt......suck.... :o(( :o((
Men men....kan inte göra nåt åt regneländet så jag får försöka se det som nån av mina vänner sa....."Det är inte regn, det är flytande solsken"...... ;o))
Ha de´ gott!
Kramar Pia

Lina eller Karro-det är jag! sa...

A-L-sänd över liiiite värme iaf;)

Pia-Jag vet inte om jag hinner med så mycket egentligen men det jag prioriterar ganska mycket just nu är träningen. Jag blir så mycket gladare och "snällare" mot min familj, när jag rör på fläsket;)
Duktig du är med dina odlingar, kram!