tisdag 20 augusti 2013

Galna dagar!

Nu har skolan åter börjat och rutinerna börjar falla på plats igen. Svante har börjat 7:an och Elis 4:an. Helt plötsligt får jag så mycket mer gjort om dagarna även om denna dag känns lite "splittrad". Ska kortfattat säga vad jag gjort under dagen.
Började som vanligt i Liljestad, hämtade 4 balar med traktorn som jag hade ut till djuren, (just nu har vi 215 nötkreatur om någon undrar). Efter det hämtade jag fyra balar tills i morgon (det är så skönt och komma till ladugården och upprullaren är "laddad" och balar finns framme.) Efter det lite kaffe med Fredrik och Emil. Under tiden ringer Svante och säger att det har blivit en vattenläcka på skolan så att alla elever "måste" gå/åka hem. Jag sticker hem, gör några bankärenden på datorn innan jag sticker till Viken för att hämta hem Svante.
 
 Stannar först i Härad för att räkna mina dikor, kalvar och tjur. När jag kommer till Viken åker jag förbi "Blå kusten" för att köpa hönsmat, därefter Vammarskolan. Passar på att handla lite mat/fika till personalrummet när jag ändå är i "city". Lämnar av Svante och en kompis och maten i Liljestad och åker sedan hem och utfodrar diverse djur här hemma (höns, kycklingar och kaniner). Nu är det lunchdags så då gör jag käk till Fredrik som kommer vid 13.00. När vi lunchat färdigt åker jag till Härad och fortsätter med röjsågen, (det bästa jag vet!!!) Kör fram till 16.15 då jag åker och hämtar Svea på förskolan.
 
Så nu sitter jag här och undrar hur morgondagen kommer bli? Inte lika mycket "fram och tillbaka" hoppas jag.......hinner i och för sig med mycket men vill helst vara på ETT ställe mest hela dagen. Hoppas jag kan röja lite mer i morgon (efter ladugården). Älskar´t!
Vad har DU gjort? Berätta gärna!

3 kommentarer:

Sara sa...

Kan berätta lite om gårdagen. Jobbade till 2, hade lönesamtal på jobbet och det gick nog bra, satt sedan och planerade hur ett förråd ska bli kan bli galen på att vi inte har ett fungerande förråd på jobbet.
Hämtade barnen på frita/dagis. Ringde Matti och han ville att jag skulle åka till viken och hämta hans efterlängtade ficklampa som hade kommit till fyren, hem och sätta den på laddning.
Han ville även att jag skulle sköta ladugården det har jag inte gjort många gånger det här året men snälla pappa kom och hjälpte mig.
Sedan ut till Gloo med mat till honom och barnen passade på att åka tröska.
Hem och få barnen i säng. Mycket farande med bilen även för mig igår.
Så här kommer nog dagarna se ut nu för mig kan jag tro.

Nu ska jag ta och laga mat som ska serveras i Gloo sedan personalmöte på eftermiddagen och så antar jag att jag har ladugården när jag kommer hem.

Ha det bra Kram

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Fram och tillbaka, hit och dit.....
Hoppas det gick bra för dig i ladugården och vad duktig du är :)
Jag är nu också hemma och lagar mat...men jag har "tur" Fredrik och Bengt kommer hit och äter :)
Kör försiktigt på vägarna, kram och tack för kommentaren!

Anonym sa...

Bra gjort Lina Kram Mor