lördag 17 oktober 2009

Långlördag.....

Finns det något som heter långlördag? Och infaller den i så fall i oktober månad? Det känns som om denna dagen inte ville gå framåt något. Fredrik åkte iväg tidigt i morse och högg och jag och barnen åkte en sväng till Viken och handlade. Har haft jätteont i ryggen idag så det har varit pest och pina, detta plus att jag inte somnade förrän väldigt sent inatt gör att jag är lite nedstämd.
Men nu har vi ändå fixat till en potatisgratäng och ska snart grilla ryggbiff av nöt som kommer från PIIIIIP....

Igår åkte jag en sväng till skärgården för att vara med på lite jakt. Jag hade dock inte med mig studsaren (till vildsvinsjkatenHorsö) men därimot hagelbössan i fall jag eventuellt skulle vara med på rådjursjakten på Rågö på eftermiddagen.
När vi tog hem kvigorna från Horsö såg jag att det var massor av grisbök där. Magnus har haft på tjära på träden efter det, som nu var totalt bortgnuggat.
Pappa och jag satt i båten för att mota eventuella grisar som försökte fly från ön.
Christel och Magnus gick i drev och det fanns sex skyttar utställda.
Efter att det "bara" var norra udden kvar att gå på fick hunden upp och det blev ståndskall. Det var jättespännande även om vi satt i båten. Magnus sköt ett djur och de andra grisarna började röra sig och pappa och jag såg ett gäng på 4-5 svarta grisar i full galopp på väg norrut. Det small snart igen och totalt blev det 3 grisar plus att vi kunde mota tillbaka en gris som gick i sjön. Kul att se en gris simma, det tillhör ju inte vanligheterna kan jag lova.
Jag struntade i rådjursjakten, känner att jag inte orkade men är ändå glad över det pappa och jag fick vara med om. Sen att vi hade trevligt i båten med kaffe, macka och korv och massor av prat gör ju inte saken sämre. Helt enkelt en trevlig och ovanlig jaktupplevelse. Detta är verkligen ett bevis för att man inte jämt behöver skjuta något för att det ska vara en fin jaktdag!

Inga kommentarer: