onsdag 1 maj 2013

Åh, vilken dag, vilken pärs!


 Vaknade i morse och mådde relativt bra efter att haft det jättekul igår med goda vänner :) Vi åt och drack till klockan 01.30....Jag brukar ju aldrig må dåligt "dagen efter" men framåt 09.30 började jag må illa och fick ont i huvudet :( 
Åkte till Liljestad och då ville jag nästan spy.....fy vale. Jag tog två små bacardi och cola till välkomstdrink igår och de visade sig från sin sämsta sida idag ;) Nåväl, Fredrik var nästan färdig i ladugården när Svea och jag kom så vi tog min bil och åkte till Käggla för att kolla ladugården. Jag ville även visa min kära make att jag har plockat ensilageplast hela Kägglavägen och borta vid "Nya" :) Fredrik körde lugnt och försiktigt och jag satt med nervevad ruta för att få frisk luft.
När vi varit där åkte vi upp mot Grävsätter för att titta (ett av våra nöjen, att åka runt och titta på våra marker, för att se om och var det behövs avverkas, planteras, röjas och sås).

När vi åker ner på norra Björnmåsen så känner vi hur blött det är och rätt var det är "sjunker vi" med bilen och sitter fast.......(Fredrik som kör, ha, ha, ha). Jag var inte så jätteroad då jag fortfarande mådde "sisådär". Vi försöker få upp bilen men den sjunker bara mer och mer och det är "bara" att inse att vi sitter fast......3 km från vår traktor. Plötsligt ringer min telefon och det är Bengt som säger att Birgitta vill bjuda på kaffe i Liljestad, så han kommer och hämtar oss. Får även en huvudvärkstablett där.

När vi fikat färdigt ringer Fredriks telefon och där berättar Henrik att Uknabussen som är på studiebesök i Vittvik sitter fast på deras väg......ha, ha, ha. Bara att dra dit ner med traktorn och Fredrik drar loss bussen och alla passagerare blir glada.
Vid den här tidpunkten har jag glömt bort att jag mår dåligt och börjar känna mig som människa igen (om än något trött). Passade även på att åka och dra loss mitt vrålåk. Vi drog loss bilen bakåt så Svea såg inte att Fredrik drog med traktorn. Gissa vad hon sa när vi kom loss?
-Vad duktig du är mamma, pappa kunde inte (få loss bilen) och inte Svante och Elis heller, gulligt, va?
 Mina finingar i ladugården.
 En buss i luften;)
 Bra med en stor traktor och en coollugn man ;)
 Har mått bättre ;)
 Bilderna hamnar visst i oordning.
 Här sitter den fint.....behöver jag säga att jag fick tvätta den ganska mycket efteråt ;)
 Blivande ladugårdsförmannen.
 Syns det att jag mår "päck"?
 En fin "Benketjur" (från Smågö).
Efter incidenterna med bil och buss tog vi med svärfar hem för att käka lunch och efter det vilade jag en timme (eller två;).
Har även varit ute och gått en helt underbar Häradsrunda, så det känns så skönt att nu gå och duscha och sedan läsa för Svante och Elis och efterdet få krypa ner i min säng brevid den jag älskar.
Ha det gott!

Inga kommentarer: