måndag 6 maj 2013

Nu är det på gång...vårbruket!

Ja så är det full fart på traktens bönder, vårbruket har börjat. Idag har Fredrik spridit gödning på cirka 80 ha, det går som bara tusan. Ser både fram emot sommaren och inte......jag vet ju vad det innebär för mig, rodda med barnen, mat till de som jobbar, köra ut reservdelar, plast, nät till de som pressar och framförallt mycket ENSAMHET (jag har ju som tur var barnen på kvällarna ;)
Men bara allt flyter på (med maskinerna) och att barnen är sams så brukar det ju gå bra.
 
I helgen (på lördagen) möttes Fredrik av en trasig utgödsling (JIPPI, alltid lika "roligt"). Jag var med och lyfte upp spaltstavar men blir så himla nervös när man ska till Svea som springer på foderbordet bland alla djur, så jag sa åt Fredrik och ringa till Mårten för att höra om han kunde komma och hjälpa till. Som tur var kunde han komma och han var på plats 20 minuter senare och sen höll de på och "grövla" i utgödslingen till 16.30 då de hade fått ordning på den (tack och lov).
Här är hjärnverksamheten på högsta nivå...hur ska han göra?!

 Många resor blir det "hit och dit" och "fram och tillbaka"...här har vi varit till Viken (lördag morgon vid 9-tiden) för att hämta hem hydraulolja till utgödslingen.....
 Jag och barnen åkte till Viken och käkade på "Lilla Blå" ihop med Mia med barn. Sedan var vi nere vid Ica Fyren, där de hade lite "jippo" med billigt käk, gratis fika, godisregn, ponnyridning, mycket trevligt tycker jag.
 Mia och jag.
 Mr. Goran gör ballonger till barnen.

 Söt Svea!
Mina fina dikor, tycker om att vara ute :)
 
Idag har jag fixat ladugården, sedan har jag röjt både på fm och em. Det har varit underbart väder och alldeles varmt/ljummet ute, inte en dag för tidigt. Kan säga att det var ganska svettigt med röjsågen (MEN ROLIGT).

Hur går det då med träningen? "Sådär". Förra veckan gjorde jag följande:

Mån- Löp cirka 6 km
Ons- Promenad runt Härad (5,4 km)
Tors-Löp runt Härad
Fre-Shapeup/spinning
Sön- Löp 3,5 km och cykel 3,5 km
Vågen står still men så länge den är under 70 är jag relativt nöjd :)

Nu ska jag duscha och sedan lägga Svea, Svante är på skytte och Fredrik är nog inte hemma än på länge och Elis skjuter luftgevär.....en vanlig kväll med andra ord :)

2 kommentarer:

Filosofie sa...

Kallar du den där träningsveckan sådär???? Det är ju hur mycket som helst ju. Kram

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Ha, ha, ha ja den är "sådär" dels för jag inte känner mig motiverad och dels för det är så tråkigt att springa ;)
Kram på dig min trogne kommentator:)