tisdag 9 februari 2010

Höga berg och djupa dalar!

Tänk va! Att man aldrig kan få känna att allt fungerar och att det känns mysigt att vara hemma med Svea. Efter fredagens läkarbesök mådde jag så bra, kände verkligen att det fixar sig. Lördagen var lugn och Fredrik jobbade hemma hela dagen med kedjeslipning, jag kom inte ut något men kände mig glad och harmonisk ändå. På söndagen åkte vi upp till faster med familj för att fira kusin Lewis som fyllt två år (hjälp vad tiden går). Vi var inte där så länge men det var trots allt en jättetrevlig dag och roligt att åka iväg (vår första lite längre resa). Som vanligt hos faster Lina fick vi supergod mat och fika. Som synes på bilden somnade Svea, efter matningen och låg och myste med sin "nana".
Passade på att ta lite fina kort på farmor och farfar ihop med flickbarnbarnet. Svea är så lik farmor så det var kul att få dem på kort tillsammans.

I helegen gav vi Svea sex mål i stället för sju och ökade upp matmängden till 110 ml i stället för 95. Det fungerade jättebra och hon kräktes inte en enda gång. Jag blev så glad över det, har ju jämnt lite småångest över ev. kräkningar.
På måndagsmorgonen (vid 04.00) så tänkte jag att jag börjar väl med lite BS (babysemp) så jag tog hälften bröstmjölk och hälften BS. Det gick bra, jag matade henne sovandes i min famn och jag fick i henne all mat!! Vi gick sen och la oss och för ovanligheternas skull lätt jag henne ligga på min arm så jag kunde ligga och lukta och gosa med henne, det är så mysigt att vara så nära.
Vid 07-tiden vaknar jag av att hon kräks lite. Tar ut henne till skötbordet för att byta på henne, då spyr hon ännu mer och sen fortsätter hon så 6-7 gånger och till sist är det bara galla som kommer upp. Hon är då även väldigt slö och somnar i vagnen. Mina nerver far berg- och dalbana och jag ringer in till "barn" för att höra vad de tycker. Sjuksköterskan jag pratar med tycker att vi ska komma in så att en doktor får titta och lyssna på henne.
Jag får åka in själv för Fredrik ska iväg och kolla på mer jobb. Kommer iväg innan åtta. Samtidigt ringer vår "granne" och säger att det ligger en överkörd, svart och vit katt utanför oss.
Näe, inte det också, Zigge är svart och vit...... stannar och kolla men ser snabbt att det INTE är Zigge!
På vägen ringer jag Christel och då är jag så nervös att jag hyperventilerar....inte bra att köra bil själv då. Får stanna en gång på E22:an och ta bort lite slem och kräk som kommer upp i munnen på Svea.
Väl inne väger vi Svea och hon hade gått upp i vikt sen i fredags (något positivt). Doktorn (en jag inte träffat tidigare) lyssnar på hjärta, lungor och mage och allt låter bra (skönt), sen tas en snabbsänka och den var också bra (den var tom lägre än Elis, som vi tog i förra veckan).
Doktorn tyckte att jag skulle stanna en stund, prova att ge henne lite mjölk (hade med mig). Satt i föräldrarköket på avd 10. Det gick inte så bra att ge henne mat. Allt kom upp efter två sprutor (40ml). Blev då så ledsen och mådde så jäkla illa psykiskt att jag trodde jag skulle bryta ihop, satt bara och stortjöt.
Ringde till ma och pa och de var i G-by för mamma skulle till doktorn de lovade att komma in till stan sen. Ringde även till Lena F och frågade om jag kunde komma och vara hos dem och där var jag varmt välkommen. Doktorn tyckte nämligen att kunde jag vara kvar i stan till em så var det ju bra så vi fick se åt vilket håll det gick med S.
Jag gav henne på nytt hos L och J och då fick jag i henne 37 ml utan kräkning och senare när mor och far och även Fredrik hade kommit 60 ml till. Åh, vad skönt!!!
Åkte hemåt efter det och då var jag ganska trött i huvudet kan jag lova.
Idag känns det ganska okej igen och vi har gett henne 105 ml flera gånger nu och det har gått bra.
Grabbarna är hemma från skolan, hostiga och ont i huvudet, stackare.
Min kurator ringde förrut men jag pratade av mig så mycket igår med mamma och Lena så idag hade jag inte så mycket att säga till henne. Hon lovade dock att "forska" lite i hur vi går till väga fortsättningsvis med BS:en och om doktorn tror att det kan ha varit därför hon spydde så mycket. Hon skulle höra av sig i morgon eller på torsdag igen.
Oj, oj vad mycket "svammel" jag har skrivit idag men det är så skönt att få skriva av sig och även "roligt" (ja, ja i alla fall bra) att ha det nerskrivet annars glömmer man så lätt.
Nu ska jag göra käk och idag blir det spagetti och köttfärssås, det var så länge sen jag åt spagetti och jag bara älskar det.
Vikten den här veckan ska vi inte tro blir ett minus, snarare ett plus tror jag men, men vi får se i morgon!
Hej svejs!




4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter inte roligt! man får hoppas på att det kanske var en tillfällig reaktion på b.s. jätte bra att hon går upp så fint i vikt. Hon är ju så otroligt söt på alla korten. Även om det blir ett plus på vågen den här veckan så har du ju varit super duktig innan, det viktigaste är att du tar hand om dig! Kram Anny

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Anny, du är gullig du!

Niklas sa...

Jag tror att man ska "smyga" in BS1 för det e´ ju en helt annan (tjockare & "gojsigare"!) konsistens än på bröstmjölken! Det + att sonden samlar lite slem gjorde nog att Svea kräktes så mycket!?
Tror du att det kan vara så?? En teori e´ de´ iallafall!!!
Jag vet att när jag inte kunde amma Filippa fullt ut & fick ta till BS1 så reagerade hon med att bli lite "ulkig" i början!
men hon e´ ju såååååååå himla söt!!! Blir ju alldeles "knäsvag" när man ser henne ju!!!!!!!! :o))
Ha det nu så bra & NJUT!!!!!!
Kramar PIA

Anonym sa...

Pia- Jag tror nog som du. Jag får ta typ 10 ml till att börja med och sen öka om jag märker att hon tål det.
Idag kommer mamma och pappa hit och det ska bli kul alltid något att se fram i mot. Ha det gott!
Kram Karolin