fredag 5 februari 2010

Läkarbesök i Västervik.

Jaha, då har vi varit i stan och träffat "vår" läkare och en massa supertrevliga barn- och sjuksköterskor. Alla var jätteglada att få träffa Svea igen och man känner sig fortfarande välkommen och ompysslad. Jag säger det återigen: vilken fantastisk personal.
Svea hade gått upp i vikt och väger nu 5775 gram och var 61 cm lång. Vi pratade ganska länge med doktorn och diskuterade matningen ganska mycket. Han tyckte genast vi skulle sluta ge var tredje timme och i stället övergå till var fjärde, så att vi inte blir så bundna.
Jag har nu, efter samtal med doktorn, också bestämt mig för att dra ner på pumpningen för att sen helt sluta och i stället övergå till Babysemp. Alla tycker att jag är så duktig och berömmer mig att jag fortfarande håller på att pumpa och jag blir så glad för deras kommentarer. Doktorn sa att det finns hormonpreparat att ta för att sluta tillverka mjölk men då säger jag: ALDRIG i livet att jag proppar mig full med hormoner, det räcker med de jag har i kroppen och jag vill inte bli mer galen än vad jag redan är. Jag får väl helt enkelt göra som jag skulle ha gjort om jag slutat amma och det gör man ju inte på ett kick utan det tar ju ett tag.
När vi ändå var i stan passade jag på att köpa ett babygym och lite andra småsaker till Svea. Jag måste säga det att hon är jätteduktig med sin motorik, greppar inte helt själv ännu men är på god väg, hon blir 12 veckor i morgon, stora tjejen.
I går ringde Isabelle och sa att det gick grisar jämte vägen ner mot dem, tyvärr var inte Fredrik hemma, annars hade jag nog åkt och tittat.......! Kanske skulle ge mig ut nu och kolla.....måste nog äta något först, får se sen.



Jaha, så här ser jag ut idag för den som är intresserad.
Tjingeling!



6 kommentarer:

Niklas sa...

Vilken liten goding hon e´, eran lilla Svea! :o)
Tycker du har varit jätteduktig med pumpandet.......jag hade INTE fixat det så länge kan jag villigt erkänna!!!!!
Har nog funderat på hur länge ni skulle mata x8....lugnare & skönare med x6, nu när hon blivit så stor!!! :o))
Ha det så bra!!!
Kram, kram Pia

Mia sa...

Halloj!
Ja,hon är så duktigt Svea. En framåt tjej!
Vilket fint baby-gym!
Så skönt för er att det blir lite längre mellan matningarna.
Vi såg oxå "svin" häromda´n,redan vid halv fyra tiden. Idag såg A och barnen kl tre,då bara kultingar.
Grattis till viktnedgången!
Kram

Mia sa...

halloj (igen....)
Klart vi är intresserade av hur du ser ut oxå,faktiskt inte bara era fina barn! Det är ju lite så att man själv blir lite "bortglömd!"
Du ser verkligen härligt lycklig ut!!!
Ha en härlig helg!
P:S Det bröts förrut(mob.tele),kan hörs senare i helgen. D.S
Kram

Anonym sa...

Va skönt att allt var bra, men har de fortfarande inget förslag på varför hon inte vill äta själv, eller hur ni ska få henne att göra det? Jag tycker som du, att du ska trappa ner pumpandet lite försiktigt. Du känner ju bäst din kropp själv.
Kram N

Niklas sa...

På tal om grisar.....om du vill se dom "live" fast i datorn ifrån Estland.....gå till looduskalender.ee I högra hörnet ändrar du språk till engelska....sen i vänstra spalten står det direct streem på flera ställen....det e´ alltså direktkameror som e´ uppsatta....finns 2 matningsplatser för vilda djur, många vildsvin där dag som natt (är upplyst kvälls/nattetid!!),ett ställe för småfåglar, ett för örnar & en för gråsäl....jättekul att titta på!!! Jag kan tyvärr bli sittandes & kolla LÄNGE!!!!!! Skulle ha "sagt" detta till dig flera gånger men glömt!
Ha det gott!!
Kramar PIA

Anonym sa...

Stora tjejen, jag slog en blig i Wiljas papper, hon hade nästan exakt de måtten när hon var 9 månader.
Så härligt att ni får dra ut till var 4:e timme, det blir ju en jätteskillnad!
Härlig läsning.
/Sara