söndag 22 januari 2012

Söndag med snö!

Oj, vad det satte igång att snöa i eftermiddag. Det är nog 5 cm snö nu.....
När vi var till ladugården såg vi två älgar, liggandes på ett berg ovanför Liljestad. Såg inte vad det var för djur men åker väl en sväng och kollar i morgon....det är ju spårsnö:)
Annars idag har jag städat i grabbarnas rum (igen) och rensat ut kläder ur deras lådor (som de har växt ur). Ur Elis plockade jag bort TVÅ överfulla påsar med för små kläder.....måste inse att han har växt, nu får Alvar och Elina dem:) Det var många finskjortor, som knappt är använda.

På fredag ska jag klippa mig och jag har bestämt mig för att klippa bort hockyfrillan, hur kort det blir får ni se på fredag.....om jag får tag i någon kamera, att föreviga skönheten med;)
Vi har även avlivat sex ungtuppar, så i morgon ska jag försöka mocka ut hönshuset (om det går för all snö). Att jag tar bort så många tuppar är av den anledningen att de var kycklingar i somras och att hönorna blir mer eller mindre våldtagna så fort de vistas på golvet för att äta, nu när de är fullvuxna. Nu har jag bara kvar tuppen jag köpte av Evelina (grönvärpare) och en ljus fin tupp. Av kycklingarna i Liljestad har två dött och ute i en mindre bur i hönshuset har jag de 5 första kycklingarna, under värmelampa. Är det någon som vet hur gamla de ska vara för att klara sig utan lampa när det är vinter???

Ikväll har jag tränat Elis igen. Visst det går bättre men ibland är han så jäkla arg och tjurig och inte vill läsa och då gäller det att bita sig i tungan för att inte bli förbannad så han tappar sugen.

Någon kanske undrar hur det går med Sveas mat?! Ärligt, jag tänker inte på det direkt. Idag har hon bland annat ätit ris, sås och kött (rester från gårdagen) och till kvällsmål en halvportion havregrynsgröt. Naturligtvis har hon plockat i sig mackor och annat småtjafs som mellis under dagen. Ett av mellanmålen bestod av korvbröd med ketchup (papuch som hon själv säger) doppad i ett glas mjölk....ha, ha, ha! Hon väger precis 11 kilo nu och det är inte så mycket kanske ni tycker MEN jag lovar, hon är igång från morgon till kväll och sitter inte still många minuter på en dag. Hon gör även som Elis alltid gjorde....springer. Både hon och han (det händer fortfarande) kan INTE gå......det är järnet hela tiden:) Som ni säkert förstår fastnar inte såååå mycket fett på kroppen då;)
Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen och läsa och njuta av att jag har städat sovrummet idag (duktiga jag!!!). Fredrik har huggit fram till 14,30 idag så han är ganska trött han med (som vanligt;) Go kväll!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men så himla skönt att du "släppt" Svea-mat-tankarna!!!!! :o))
Hon ser himla frisk & välmående ut så hon tillgodogör sig nog den maten hon äter på ett bra sätt!

Jag har ingen att ge bort alla urvuxna (oftast knappt använda) Filippa-kläder till så jag säljer dom på Tradera! Ett himla sug efter barnkläder där.... :o)

När vi flyttar ut till Snåret, nån gång i framtiden, DÅ ska jag ha höns!! Ser jag fram emot!!

Ha de´ gott!!

Kramar Pia

sara sa...

skönt att ni kommit i fas med maten, som ett brev på posten kom ju tvåårstrotsen när folke fyllde år vilket har försvårat matbeteendet ennu mer...oh va frustrerande! lillpluttan har allafall gått om folke viktmässigt nu ;)

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Pia! Visst är det bra att jag har släppt Svea-mat-tankarna, men i bland så kommer jag på mig själv att vilja "prestera"mer när det gäller hennes mat, d.v.s vilja ge henne mer när hon just ätit. Men nu är hon så stor så hon säger NEJ! när hon inte vill ha mer och det är faktiskt skönt! STORT TACK för allt stöd jag fått av dig! Kram!

Sara! Menar du att Svea väger mer? Trodde inte det var möjligt?! Men ta detinte som något nederlag. Svea har legat på 10,8 kg vääääääääldigt länge så jag fick en chock när vågen stod på 11 kg!:) Som jag sagt tidigare, bara de är pigga och är glada så är allt bra. De kommer ha alla möjligheter som finns i framtiden att tjocka till sig. Många kramar till er alla!