söndag 8 januari 2012

Vilken jakt!

Igår var vi som sagt på jakt i Fogelvik. Det var kanonväder, duktiga hundar och trevligt folk. På mitt första pass, högt upp i ett torn hade jag fantastisk "utsikt" åt många håll. Hundarna (och Jon) arbetade väldigt bra och hundarna skällde hela tiden...underbart! Jag sköt ett rådjur men såg SJU rådjur och TVÅ stora grisar från tornet. Hade LÄTT kunnat skjuta ett rådjur till men jag är ju lite "larvig" och tycker att vi ska spara lite på dem så jag höll inne med skottet, hade cirka 35 meter. Det som jag sköt mätte jag upp till drygt 100 meter. Nåväl, på mitt andra pass (också torn) såg jag en stor gris och ett rådjur. Vill du läsa mer om jakten går det bra att göra det HÄR.
Det är Jons jaktblogg och för dig som är intresserad av jakt (och vill läsa om duktiga hundar) är den väldigt intressant. Bilden nedanför har jag lånat från den.

Martin, jag och Svante.

På eftermiddagen kom mamma och pappa med Alvar hit. Vi åt rester från dagen innan och pratade. När de åkt plockade jag i ordning lite och Fredrik åkte till ladugården. Jag fick skitont i huvudet så jag tog två panodil och var låg hela kvällen. Vi kollade in tredje skivan av "Svärdet och spiran" och sen gick jag och la mig klockan 21,30. Sov som en stock och vaknade bara en gång inatt...helt otroligt!
Idag har Svante och jag varit i Fogelvik igen för att jaga ett litet drev med Stella (Wikners tax) och barnen. Edgar och Svante gick och släppte och Daniel hade Doris med på sitt pass och jag Sally. Vi såg rådjuren en gång men det var inte läge att skjuta, det var ett lagom långt drev för barnen. Nu är vi hemma, Fredrik har dragit till verkstaden och nu sitter jag här ensam igen....men idag känns det okej. Jag har tränat läsning med Elis sen jag skrev sist och nu ska jag fortsätta med det VARJE dag, så är det bara.
Nu ska jag försöka lägga mig på soffan och läsa lite i min deckare......om Svea kan vara liiiite still.

Inga kommentarer: