söndag 15 september 2013

Bra och dåligt ;)

Rolig lördag mindre rolig söndag....har inte sett röken utav min man idag. Han åkte innan vi gick upp och har ännu inte kommit hem (han är i Nora och sår). Svea och jag skulle åka upp till honom nu ikväll men när jag satte Svea i bilen började ögonen genast åka ihop på henne och det är hopplöst om hon somnar i bilen, då är det jättesvårt att få henne i säng i rätt tid. Istället åkte vi till "Nya" istället och tittade och sedan till Liljestad och kollade djuren. I morse hade Svante och Elis hand om Svea medans jag åkte till ladugården. Var tillbaka inom en timme men det hade gott jättebra, duktiga barn! Idag på eftermiddagen har Svea lekt med Mathilda och Svante var med Edgar på fotboll i Norrköping. Elis och jag har varit ensamma hemma.
Svante växer så det knakar.
Snart tonårsmorsa!
Den här katten är galen, kan man verkligen sova så här??? Tydligen:)
Om denna dag har varit ganska långtråkig så kan jag säga att lördagen var en av de bättre på länge :)
Morgonen började ovanligt tidigt för mig, jag gick upp redan vid 05.00 för att åka till Annie för att vittja hennes kräftburar (det vankas kräftskiva hos dem:) .Vilken magisk morgon det var, vindstilla, tyst, ljummet (både på land och i vattnet) och dimmigt. Annie rodde och jag tog upp burarna, skit att jag glömde kameran (det hade varit kul att visa här). Fångsten var god och vi var färdiga runt 06.30. Väl hemma möttes jag av TRE pigga barn och en trött man. Vi åt frukost och Fredrik och Svante drog iväg till Nora. Strax innan 10 kom Lotta och vi åkte till Fogelvik för att se visningen av slottet, som hembygdsföreningen hade ordnat. Oj, vad mycket folk det var! Riktigt, riktigt intressant och kul att få se. Vi gick överallt och vad många rum det fanns.
Vackert!
Fredriks favorit, Karl XII.
Vackra stora speglar fanns det.
En liten prinsessa.


Dubbelbadkar.
Med lejontassar.
Uppe på vinden var det pigkammare överallt, lite spöklikt.

Fika i gröngräset efteråt.

Efter slottsvisningen intog vi lite fika i gröngräset, varmt och skön SEPTEMBERdag. 
Efter det åkte Svea och jag upp till Nora för att hämta hem Svante. När vi åkte förbi Holmbo, stannade vi där och gick in i "Marias Hus" , en affär precis i min och Sveas smak (Svante satt kvar i bilen;). Köpte lite småsaker och åkte sedan hemåt. Ringde till Nettan och hörde om hon kunde se till Svea medans jag gjorde ladugården, och det kunde hon.
Svante var hos Edgar och Isabelle undrade om vi ville komma ner på kvällen. Jag var tveksam för  jag trodde inte Fredrik skulle komma hem förens sent men blev glatt överaskad när han var på väg hem redan vid 17-tiden. Ringde till Isabelle och sa att vi kom. Och vilken trevlig kväll det blev! God mat och många härliga skratt och prat om Fogelviks historia. Tack för en TOPPENKVÄLL!!!!!
Vi var hemma vid 24-tiden och då stöp vi i säng. Jag drömde att vi fortfarande var hos I och D och jag skrattade även när jag vaknade så kul hade vi :)
Vilken SUPERLÖRDAG det blev fast att vi inte var på cykelfesten i Loftahammar.........

Nu ska jag äta lite kvällsmat och sedan lägga Svea.
Go´kväll!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det går ju lite upp ibland och lite ner ibland :) Det är roligast när det går upp -tack själv Karolin! Du förgyllde även min lördag! Kram/i

Sara sa...

Jag skulle också velat se Slottet, var där ibland som barn när Sjöbergs bodde där. De ordnade härliga spännande barnkalas och julgransplundringar, kommer ihåg att de alltid hade en jättestor julgran när man kom in i slottet. Hade varit kul att sett det igen. Men jag har tillbringat hela helgen på jobbet :(
Kram

Lina eller Karro-det är jag! sa...

I-Ja, vad roligt vi hade det ;)

Sara- Eftersom det var så mycket folk kanske de har det någon mer gång.
Kram till ER båda!