måndag 17 november 2008

Länge sen jag skrev!

Ja, nu var det ett par dagar sen jag skrev och det beror på att vi har varit i Stockholm och firat vår granne G. Vi åkte med mina chefer M och P och så N så klart. Vi åkte i fredags vid 14-tiden i regningt ruskigt väder men resan upp gick bra ändå. Barnen hade mor och far varit och hämtat hos oss. När vi kom upp till Sthlm så checkade vi in på hotellet vi skulle bo på och sen samlades vi i G o N rum där vi intog en och annan trevlig dryck. Efter det bar det ut på stan, vi skulle försöka hitta ett ställe att äta på. På väg ut möter vi ett par "grannar" och det var väldigt snopet men kul för de följde med oss till restaurangen "den gröne jägaren". Där käkade vi snitzlar, stora som dasslock. Jag har nog aldrig varit så mätt förut i hela mitt liv.....Kvällen avslutades på hotellets bar dit även H och J hade kommit och det var också kul. Gick dock och la oss ganska tidigt, var något trött efter natten före då jag inte sov alls mycket på grund av måneländet.

Lördagen tillbringade vi förmiddagen på stan med shopping. Handlade lite nya snygga kläder till grabbarna, skjortor och slipsar, ( de blev jättefina i sina nya kläder). Var nere i hötorgshallen som är F och mitt favoritställe. Det är så mysigt att strosa runt och titta på allt kött, grönsaker och fiskar som finns. Återigen inser man vad mycket man har "gratis" i frysen, helt fantastiskt!
Som vår vana trogen slog vi oss också ner i en bar och jag drack ett glas vin och F, M och G tog sig en varsin bärs. Härligt avkopplande! Innan vi for till hotellet träffades vi i kulturhusets översta våning och satt där och softade. Hem till hotellet och vi hann att vila lite innan vi åkte till Gamla stan för att gå och käka "vår present" till G. Det var på ett ställe där man åt medeltidsmat, som var uppdelat på sex olika rätter. Det var väl inte den godaste mat man kan tänka sig men stämningen, mjödet och sällskapet gjorde att det blev en fantastiskt rolig kväll. Maten fick man äta med en gaffel som såg ut som en lång spik, en kniv stor som en jaktkniv och så en sked som var det enda som såg ut som den brukar göra. Vi satt i fyra timmar och intog dessa maträtter och detta gjorde att man aldrig blev tvärmätt....phu! Synd bara att min kamera låg kvar på hotellrummet men jag kanske kan "få" lite bilder utav någon annan klok person som hade kameran med sig.
Hem kom vi i alla fall i går eftermiddag och det känns som vanligt att helgen bara rusade iväg.

F åkte på sin "flygutbildning" på kvällen och jag var ensam hemma med barnen. Tomt utan min älsklig men barnen och jag hade jättekul. S och jag hjälptes åt att läsa godnattsagan och det gick mycket bra tycker jag. Vi fick världens största skrattanfall när vi såg att E hade skrivit sitt namn på flera ställen i boken, vi skrattade så vi tjöt, alla tre. Underbara ungar!
Borta bra men hemma bäst!

Inga kommentarer: