tisdag 4 november 2008

Hemma igen!











Oj, oj vilken fantastisk resa till Finland. Vi har haft det så bra och varit med om otroliga jakter och upplevelser i skogen. Första dagen fick min kära man skjuta en älgkalv och jag blev så otroligt glad för det. På kvällen blev det hjortvak och då följde Mallan med mig. Vi fick sitta i ett superhögt jakttorn och det var nästan mörkt när vi kom ut på pass. Vi hann sitta i ca: 15 minuter när det kom ut en hind och två kalvar. Pulsen ökade snabbt och jag viskade till M och frågade om hon hörde mitt hjärta men konstigt nog gjorde hon INTE det. Jag tittade med kikaren vilken av kalvarna som stod bäst och velade lite fram och tillbaka om vilken jag skulle välja. Eftersom det var så pass mörkt gällde det att även ha koll på var hinden var så att det inte skulle bli några misstag. Det blev den främre kalven som mötte sitt öde denna kväll. Jättespännande och kanonroligt tyckte både M och jag. På kvällen var det fest hos FvLS och där höll min F ett tal eftersom han var jaktkung. Jag är så glad och stolt över honom. Talet var roligt och när han helt plötsligt säger -Jag tänker avsluta med en sång, blir jag så förvånad att jag bara sitter och gapar. När det sen visar sig att han sjunger på finska skrattade alla hejdlöst. Bra gjort älskling!
På fredagen är vi på ett annat ställe och jagar och där får F skjuta en räv och ett rådjur och även jag får skjuta ett rådjurskid. Mitt första djur med kula i drev och mitt 16:onde rådjur totalt. Åter en härlig middag som innehäll fantastiskt goda kräftor till förrätt och fondy till varmrätt. MUMS!
På dag tre får jag se en jättestor hjort på mitt första pass plus ytterligare sex vitsvansar. Vilken syn när storhjorten kliver fram...tyvärr blev jag osäker på om han var lovlig i och med att det är restriktioner på vissa hornstorlekar. Det är svårt att veta när man inte är van vid detta viltet. När jag sen fick se bilder på en storhjort som en annan kille hade skjutit förstod jag att "min" hjort hade varit skjutbar. Skit också med tanke på att jag hade 20-30 meter till den!
Fick trots detta ändå äran att nedlägga ytterligare ett vilt strax innan lunch och det var en vitsvanshind. Kan fortfarande inte förstå att jag sköt tre djur, otroligt!
På söndagen slog F till med ännu en älg och denna gång en med horn, en fyrataggare. Jaktkung för tredje gången det är inte dåligt.
Den enda nackdelen med all jakt var att vi knappt hann med någon bastu och framförallt inte många minuter i poolen, som jag sett fram mot. Tjejer, vi får satsa på det nästa år i stället;-)

Jag vill härifrån tacka N och G samt L och M för att Ni har tagit hand om våra barn gett hönsen mat och eldat i pannan, när vi har varit iväg på denna nöjestripp! Tack!
Vi fick med oss "min" vitsvanskalv hem så igår styckade JAG den, alldeles själv. Så nu har vi ännu mer kött i frysen...otroligt!
Ska se om jag kan lägga in några bilder på våra djur.
God natt, konstigt om någon orkat läsa allt detta.

Inga kommentarer: