söndag 9 november 2008

Rolig helg igen!







Så har ännu en rolig helg förflutit. Jag jobbade halva fredagen med städning av stugor och toaletter, tro det eller ej men toaletterna var skapliga så det var inte så mycket jobb med just dessa. Resten av arbetstiden målade jag inomhus och det blir jättefint.

På hemvägen stannade jag i Viken och köpte nya gardiner till "matsalen". Jag tror inte det är sant men när jag kom hem strök jag dem, fållade (för hand) och satte upp dem. Jag som verkligen är skitkass på att sy men det blev mycket bra och jag är jättenöjd. Såg att det fanns supersnygga julgardiner i affären också så det blir nog att införskaffa några framåt jul.

På kvällen stack vi ner till Viken igen och var på bolaget och köpte många olika sorters glögg. Det fanns med choklad, rom, wiskey, hjortron-smak, tyvärr var den med blåbärssmak slut.
Efter det åkte vi och hämtade min goda vän H vid bussen och sen bar det av och storhandla inför glöggfesten i morgon. Jag var ganska trött på kvällen så vi käkade och gick och la oss vid 22,30 tiden.

Upp tidigt på lördagsmorgonen för att åka till Rågö och jaga. Jag såg inga rådjur där men min älskling fick skjuta ett kid och M skjöt en jättefin bock....ja, jag är avis! Åkte sen till Kalvö och där fick F skjuta ett till kid. GRATTIS! Det enda jag såg var ett djur som gick i sjön men dreven var mycket nära mig, från två olika håll, så pulsen ökade rejält. Är det normalt att hjärtat slår så mycket? Vi kunde bara vara med halva dagen men den tiden var fantastisk, det var så vackert i skärgården, trots lite disigt väder.
Vi kom hem hit vid 14,00 och då satte vi igång med städning, matlagning och förberedelser till kvällens fest. H är så otrolig och hon och jag "kompar" så bra ihop med det mesta. Det kändes tryggt att ha henne här. Tack snälla för all hjälp! Jag hade bjudit in folk till 16,00 men eftersom det var "öppet hus" visste vi inte när folk skulle komma men ändå var vi ju tvungna att vara färdiga till fyra. Stress, stress men vi lyckades! De första kom inte förrens halv sex så vi hade ju inte behövt stressa så mycket som vi gjorde, men, men.... Vi blev ett tjugotal och det var kanonkul! En salig blandning av folk och det tycker jag är jättekul, även det att sammanföra människor som inte träffat varandra förut. Av ljudnivån och skratten att döma så verkade det som om de flesta hade trevligt. Vi grillade ute och det var kött från; älg, dov,vildsvin, tamgris och kanin(!). Två av våra gäster har kaniner till uppfödning så de hade tagit med sig två stycken som vi skulle få smaka. Det var gott och smakade ungefär som kyckling. Behöver jag nämna att tiden bara rann iväg och att klocka blev så det förtvivlat mycket igen....jag kom i säng 04,30. Trots att vi har varit lite sega och trötta idag så var det verkligen värt det och jag vill att det ska bli en tradition här! Tack kära vänner för att Ni kom och gjorde festen så lyckad!
Just nu är F i Hultsfred, det är hans första träff för att ta flygcertet, (stavas det så?). Coolt va?
Jag tycker det är roligt för F skull men jag tycker samtidigt att det är lite oroande....ska han flyga ett flygplan!!??
Det bästa i helgen; *Den fina jakten
*Glöggfesten
*Alla vänner man har

Ja , helt enkelt kan man väl sammanfatta det med att helgen har varit TOPPEN! Det enda tråkiga är att vi inte blir tillfrågade om att fira "fars dag", med julgröt i K-torp, med de övriga i F släkt. Det gör så ont i mitt hjärta för hans skull. Hur det känns? Ta den vassaste kniv du har, kör in den i hjärtat och vrid om ordentligt! Den smärtan känner jag för honom och för att de inte ens vill träffa våra barn.....

Inga kommentarer: