söndag 2 oktober 2011

Sköna söndag!

Idag har vi (jag och Svea) gjort ovanligt mycket, för att vara oss:) Fredrik och Svante åkte och pressade, Elis åkte på Strövarna så vi tjejer blev ensamma hemma! Vi började med att städa och dammsuga lite och efter det gjorde vi matsäck och tog barnvagnen ut till Stjärnebergs stolthet, vindkraftverket, där Göran berättade om sitt mästerverk. Efter det fikade vi och det var fantastiskt varmt ute. Mamma och pappa kom och plockade upp Svea och mig och vi följde med dem till Viken och käkade och åkte sen vidare ut till Gryt där de hade sin bil. Mamma skjutsade hem oss och vi gick in och myste någon timme. Sedan åkte vi ner till Fogelvik där Elis nu var och Isabelle hade ridlektion med både Svea och Elis. Båda två red nog en halvtimme var och jag måste säga det att Elis satt väldigt bra i sadeln för att vara första gången han red. Oj, vad kul de tyckte det var. Elis stannade kvar hos Edgar och vi åkte upp till Fredrik och Svante som var och lämnade tillbaka pressen. Vidare till ladugården i Liljestad där vi hade ut kraftfoder och två balar, såg en älg på Bålebo (en fyrtaggare)........och sen hem och nu är klockan 19,38 och jag tycker vi har haft en underbar dag.
Igår hade vi det också underbart då vi tog med oss vår middag, som jag hade gjort, ner till Isabelle och Daniel men jag åt bara av deras goda gäddfärsbiffar och drack några glas vin. Så trevligt och roligt (som vanligt:). Var med Isabelle och tog in hästarna och Svea blev överlycklig när hon fick provrida alla fem hästarna. Elis provade också och det var då han blev sugen på att prova på riktigt (idag).
Nu kommer mängder med bilder! Här har man aldrig tråkigt!


Svea hittade en hjälm som genast skulle på. Sally är så fantastisk med Svea och ser till henne hela tiden så att jag får sitta ner och slappa.


Tambo.


Amanda (lagom stor, till Svea).


Sugar. Clifford.




Elis hoppade upp, åh, vad kul!


Starlight.


Daniel ger Svea en bamsekram. Svea med jägarryggsäcken och fint snöhalsband. Stora tjejen som snart fyller TVÅ år!






Göran och Nettan vid vindkraftverket.


36 meter högt och vingarna är 7 meter långa, svårt att förstå när man står på backen.


Svea hoppade av glädje när hon såg att Sally och Elis kom med hästarna.


Elis med Sugar.


Elis tar in Sugar själv.


Fuskigt, Isabelle har ÅTTA hönor och får åtta ägg varje dag, varav en höna som värper ett jätteägg med två gulor i. Inte nog med det, de är så där härligt mörk/röd bruna så som jag alltid har önskat mig. Jag har 30 höns och får 3 ägg om dagen.......kanske dax att köpa nya höns???


Svea ska hjälpa till med allt! Härligt kort tycker jag!




Elis får lektion av Isabelle!


Edgar tog med sig Svea för att titta på de andra hästarna, söta va???


Älgen vi såg i kväll.




Mycket hästsanck/kort blev det. Extra roligt med tanke på att jag inte är såååå förtjust i hästar. Kan ju i och för sig säga det att jag red nästan varje dag när jag gick i högstadiet, på Christels häst Rosina, så lite kan jag och varit med om;) Körde dock hellre cross, köpte en 125:a när jag gick i 8:an och jädrans vad jag körde:)


Nu är jag trött, så go´natt!

3 kommentarer:

Filosofie sa...

Kul bilder Karro! Även om inte jag heller gillar hästar så är det nog väldigt bra för barnen att pröva på livet på hästryggen. Mysig dag verkar ni ha haft. Eller helg! Men jag förstår att det är drygt att ligga och köra till Liljestad. Helt absurt att ni inte kan få bo i huset som tillhör gården. Jag skulle aldrig gå med på den affären. Otroligt vilket merjobb. Men det är ju ert liv och bara ni blir lyckliga så är allt bra. Kram Sofie

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Du är rolig Sofie;)
Kram!

Anonym sa...

......en helt underbar helg!! :o))
Kramar Pia