lördag 1 oktober 2011

Fikadags!

Nu har vi varit i ladugården, jag och tre barn...tur det finns kakor! Jag hade ut kraftfoder på båda foderborden och en ensilagebal till de "stora" tjurarna. På det andra foderbordet, där vi har de nyinköpta kalvarna i olika storlekar, (allt från 70 kg och upp till 350 kg) hade de kvar ensilage sen igår så det var "bara" att fördela ut/om det som var kvar så att alla når sitt foder. Nog är det lite bök att inte bo på samma ställe som man har sin ladugård (i förrgår åkte jag fram och tillbaka 5 gånger (10 gånger t&r, enkel resa 6 km) och det är både tråkigt och jävligt kostsamt. Det går ju bra nu men i vinter när barnen ska ha på sig vinterkläder och stövlar.....orkar man? och hur dum i huvudet är man som börjar med det här igen!??? Hönsen blev jätteglada för pasta till frukost.
Jag har en höna som ligger på ägg, nu hoppas jag bara att den nya tuppen är fertil, har tyvärr inte sett honom para sig med någon höna ännu....men jag är ju inte där hela tiden, han kanske inte vill ha publik....som den andra tuppen (som Isabelle har nu) han var en riktig K*Tbock, kan jag lova:) Men så blev det ju "full pott" på kycklingar i sommras också. Jag har några ungtuppar (som föddes i sommras) om det är så att någon är intresserad både som avel (ha,ha) eller som kött.

Svea och jag hos hönsen, jag i mössa och vardagskläder och Sveisen med finklänning, ja varför inte;)
Nu är det kaffe som gäller och jag kan inte annat säga att jag längtar efter min man och att få ha en riktig familjedag (ha, ha har vi någonsin haft det?.... vet inte men det låter bra;) men å andra sidan är jag så glad över att vi har fått tag på detta gräs så vi kan slösa riktigt ordentligt med mat till både våra djur och viltet:))))

Återkommer!

Inga kommentarer: