fredag 11 februari 2011

Jävla väder det här!

Oj, så gick visst ett gäng dagar igen men jag lovar er jag har inte haft tid att skriva och inget roligt att skriva heller för den delen.
Idag är det fredag och jag åkte till min kurator i Västervik. Fredrik och Svea skulle egentligen ha följt med men med det vädret som råder så stannade de hemma i stället. Jag åkte in till stan så att jag hade 1½ timme till godo innan kuratorn. Åkte först till Biltema och inhandlade en liten sulky, till Svea som hon kan ha sina dockor i. Börjar inse att jag måste ställa undan hennes bebisleksaker och att hon inte har så mycket 15-månaders leksaker att pyssla med. En fin 15-månaders i alldeles nya Svea-kläder (märket SVEA).

Efter det åkte jag till en mataffär för att köpa på mig lite barnmat på burk. Jag kan berätta att jag var jätteduktig på att göra "riktig" mat till både Elis och Svante och att de inte ens tyckte om barnmatsburkarna (försökte någon gång). Samt att jag innerst inne verkligen är en mamma som tycker om att ge mina barn samma mat som övriga familjen. Det som har varit bra med burkarna är att jag har haft koll på hur mycket kalorier hon fått i sig samt att när min ork att ställa mig att göra mat inte har funnits, på grund av allt som varit, så finns det inget som slår det att bara öppna ett skåp, ta en burk i med en fet klick smör och sen in i micron. För mig har det fungerat alldeles utmärkt!!!

När jag glad i hågen, av att komma hemifrån ensam och få vara lite för mig själv, börjar lasta upp cirka 8-10 burkar på kassabandet hör jag en kvinnlig röst bakom mig -Vad kostar de där burkarna egentligen? Jag vänder på huvudet och möter kvinnans blick. -Ja du, de kostar väl cirka 10 kronor styck svarade jag. Då fick jag snabbt till svar -Varför gör du inte egen mat?
Alltså, jag blev så jävla ledsen! Vad har hon för rätt att dömma mig? Vad vet hon om hur jag har kämpat i stort sett varenda dag (och natt) med Sveas mat, sen den 14 november 2009. Jag svarade att -Vi har haft lite problem med vår dotter, hon har haft sond och nu har hon en knapp på magen så hon har inte ätit som hon ska. Jag fortsatte-Det är inte alltid livet blir som man har tänkt sig. -Ja då har du ju ett giltigt skäl. Va, faan är det förbjudet eller kriminellt att köpa barnmat på burk? Hon sa i alla fall -Ja ursäkta att jag frågade jag var bara nyfiken.
När jag kom ut till bilen så var inte tårarna långt borta men som tur var känner jag mig stark just nu så jag "skakade av" mig det ganska snabbt.

Hos kuratorn gick det bra och vi diskuterade andra saker än bara Svea. Jag känner att det känns bättre inom mig och häromdagen när Svea slog huvudet i golvet och svimmade (och slutade andas) var jag faktiskt väldigt lugn. Ringde inte ens till Fredrik med en gång och Christel fick inget samtal över huvud taget;)


Var på Lager 157 och köpte på mig mängder med SVEA-kläder, så söta!!! Det syns inte på bilden men under de flesta kronorna står det SVEA.

Egentligen skulle vi ha åkt till Björkö nu ikväll och sovit över men det är så dåligt väder och isen var också lite "kajko" så det blir att vi förhoppningsvis åker ut med barnen i morgon i stället. Christel skulle vara barnvakt och vi ska på fest. Har faktiskt längtat efter att vara barnlediga men som det ser ut nu så vet jag inte hur det blir:((( Hoppas, hoppas!
Nu ska jag nog ta mig ett fredagsbad och ett glas rött!
Ha en fin kväll!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du gör mig glad. Kramar Mor

Björköborna sa...

Jag är också "emot" barnmat på burk (för egen del) men skulle ALDRIG hoppa på någon så som den där kvinnan gjorde. Man vet inte hur något sådant kan mottagas och jag hoppas att det du svarade fick henne att tänka sig för nästa gång hon är på väg att öppna sin "vet bäst-trut". Fy vad arg jag blir *kokar*!

Vi håller tummarna för att gullungarna kan komma till oss i morgon! Kram <3

Anonym sa...

På Willys var det en gubbe som påpekade till Joakim att han "minsann aldrig skulle köpa mat på burk till sina barn när de var små". Konstigt att lägga sig i vad andra handlar. Som att stå vid brödet och förebrå de som inte alltid bakar... Det är så dumt så det är inte värt att bry sig.
Sara

Mia sa...

Go´kväll!
Förstår vad du menar med burkar...vissa "var så duktiga",men vi tyckte det var smidigt,bara att ha med sig och så,sen är det väl egentligen bättre att veta vad det är i,men absolut inget att ha dåligt samvete för! Vilka fina kläder! Mathilda har oxå ramlat på klinkers golvet och svimmat,jag blev så rädd,en gång åkte vi till v-centralen,men det var ingen fara.Men fy fasen... Vi hoppas vekligen ni kan imorgon,men var blir förfesten? I sa att vi kunde vara där,men B frågade,eftersom du bjudit oss till er,sa att jag inte visste,vi hörs imorgon. Njut av bad och vin. Kramar