torsdag 13 maj 2010

Oj, vad länge sen sist!


Vet inte vad som har hänt men jag har inte skrivit sen i fredags....nästan en vecka sen sist, både bra och dåligt. Bra för det visar att jag har annat för mig än att bara sitta vid datorn, dåligt för jag tycker själv det är så tråkigt med bloggar som inte är uppdaterade. Men, men mitt i alltihopa så kan det ju också bero på att jag har mått bra (skriver ju mer när jag mår sämre, konstigt). Helt okej psykiskt alltså men ont i bröstet och hosta fysiskt, så det har inte blivit någon motion alls den här veckan, trist som attan.I lördags hade vi besök utav Mia och Andreas med barn. Det var så länge sen de var här hela familjen så det var jättekul att träffas och prata och skratta. Återigen så är det så skönt att ha vänner så pass nära som ett par kilometer.


Här är ett bildbevis på att det r en viss hund som varje morgon kommer ner hit och uträttar sina behov ( jag fick inte skriva skiter för Fredrik.....). Undrar om det har att göra med att hon bodde här de första åren i sitt liv?

Köpte ett par solglasögon till Svea, det tyckte hennes storebröder var jättekul.




Svea blir otroligt kladdig på tejpen när man matar henne, vilket är synd, för då måste man byta den och det gör ont och blir sårigt på hennes hy, så fort man gör det, tyvärr.

I går var jag i Västervik hos min kurator. Det gick bra och hon tyckte jag hade kommit långt i mitt sätt att tänka. Har ju trots allt lärt mig att inte få panik om Svea inte får mat på exakt "rätt" tid. Där har jag börjat att tänka som så; hon ska ju ha fem mål mat per dygn och det är det som är viktigast, inte NÄR de målen ges.

Har också "tränat" på att inte må dåligt när hon kräks, utan tänker som så; okej, nu kräktes hon då får jag ge henne lite smakportion snart i stället samt att det inte är hela världen om det kommer upp lite mat. Skulle det vara så att hon går ner i vikt så "fångar" ju BVC upp det i samband med kommande vägning och ett barn som är undernärt har säkert inte kunnat behålla maten under en längre tid, vilket inte är Sveas fall.

Så när hon kräktes här om dagen, ganska mycket så blev det inte värre än: Jaha, sen tänkte jag inte mer på det. Fatta vilken LÄTTNAD, att inte få en "klump" i magen av oro och ångest. Sen är det inte sagt att jag inte kommer att må dåligt igen, för det kommer jag i och med att det har hänt så mycket kring Svea, men förhoppningsvis så kommer det att bli bättre och bättre.

Så, nu har jag uppdaterat lite och jag ska försöka att skriva varje dag nu när det är "långledigt". Det är så skönt att ha barnen hemma, härligt med lite sällskap!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt att det känns bättre. Jag måste säga att det faktiskt syns och märks att du mår bättre! Hoppas att jag inte störde ditt lugn igår, jag är så disträ -jag skyller på att jag har lite mycket just nu... Vi syns-Kram Isabelle

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Ja du Isabelle!
Äntligen har jag krypit ut ur mitt skal och orkar och framförallt VILL umgås med mina fina vänner!!!!!
Och du kom ju på mig med att JOGGA, bara det!
Och nä, du störde inte, jag blev bara lite orolig själv att jag tagit fel på dag.
Kram din vän Karolin

Mia sa...

Vilka härliga grabbar va? Tycker allt att det lyser bus om dem...
Vi tackar för en jätte-mysig (och som vanligt) lååång trevlig kväll!
Men åh söt söt och cool Svea var i sina nya brillor!!!!
Så skönt för dej att du har "din" kurator,tror att "många" skulle behöva någon som lyssnar och ser saker från annan synvinkel och lättnaden av att kanske få höra te x "det är helt normalt att känna si eller så" av någon som "vet".
Hör av mej imorgon. Ha en helskön kväll vännen!
Kram

Anonym sa...

Vilka framsteg du gör, var stolt för dem!

Anonym sa...

Vad skönt att du mår bättre! Vilka jättehärliga bilder!!!! Maggan

Anonym sa...

Härligt med positivt tänk Karro! Tänkte frånga om knappen, men förstår efter läsning längre ner att ni väntar på en tid till kirurgen!?
Ang Sally-hund så är ju du LITE mer diskret i din kommentar en vad hennes ena matte är, sådan hund sådan matte.
Men, inte har väl Sally bott i ert hus väl? Nog hade de flyttat upp dit när hon kom in i familjen? Eller är jag ute o far nu? Synd för henne dock att du har bildbevis nu, även där viss likhet med matten som också tjuvbajsat hos dej!
Sara

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Mia! Ja, nog ser de busiga ut de små liven. Ja min kurator är guld värd! Kram på dig!

Anonym- Tack för komplimangen den värmer! Kram!

Maggan-Ja, det är så skönt att känna att jag mår bättre. Ja visst var det fina bilder, Kram.

Sara-Jo men visst måste de ha bott här när Sally var valp, jag bodde ju i andra huset då och som sagt sådan matte sådan hund;)