fredag 2 september 2011

Ändrat lite...

Idag är jag hemma för Elis är sjuk och har feber. Jag passar på att göra om lite på bloggen.....ville ha gul bakgrundsfärg (höstfärg tycker jag) men vad blev det....jo rosa! Jag får väl ha den tills jag kan byta, det brukar annars inte vara några som helst problem att ändra men idag kunde jag inte, konstigt!

Idag hade Fredrik och jag annars planer på att åka omkring och titta på olika jordbruksredskap som vi behöver men det får vi göra en annan dag i stället. Nu hoppas vi att det slutar regna så att vi kan hämta hem våra "havreensilage"-balar som fortfarande ligger kvar ute på gärdena och misspryder. Jag gick över ett av gärdena igår och det var sjö där, så man kan ju undra om det någonsin torkar upp.... Blir det bra väder framöver så kommer vi nog att ta tredjeskörden också, det ser till och med ut att kunna bli ett gäng balar och det behövs, de äter som tusan i ladugården:)
Igår plockade jag fyra stora byttor äpplen i trädgården, som jag la ut till älgarna på två olika gärden. Visst det är väl lite väl tidigt att börja utfodra älgarna men å andra sidan finns det ju ingen som helst anledning att de ska ligga och ruttna i gräset under äppleträden. Och det vore ju roligt att få se något vilt också. Tycker det är VÄLDIGT dåligt med rådjur här omkring och jag blev överlycklig här om dagen när jag såg get med TVÅ kid! Ser sällan eller aldrig rådjur nu för tiden, vilket är fruktansvärt sorgligt. Måtte det bli en "bra" vinter i år med inte allt för mycket snö. Vi kommer helt klart att stödutfodra ensilage i vinter till rådjuren......tjurarna får väl dela med sig lite av ensilaget:)

Nähä, nu måste Fredrik komma hem snart, är så sugen på förmiddagskaffet som är det bästa kaffet på hela dagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svea får gärna komma och mata hästarna med lite äpplen -de skulle bli jättglada! Jag är också hemma idag, Doris hade feber igår och Edgar idag. Jag kanske får tid till att röja några minuter i em, du? /i

Anonym sa...

.....du får komma in till oss i Västervik & kolla på rådjur....för här i parken utanför oss finns dom i mängd!!! Geten har, som vanligt, 2 ursöta små kid.....bockarna ser vi då & då & ytterligare en get som (vad vi sett/inte sett!) inte har fått nåt kid i år......kan tillägga att vi stödmatar dom....även om man inte "ska" göra det i stan.... ;o))
På Snåret sköt vi en bock & såg ytterligare ett par.....getter med kid....nää....sällsyn5t att se därute, tyvärr... :o(

Ha de´ gott!!!!

Kram, kram från Pia