lördag 9 februari 2013

Skyttetävling i Linköping!

Idag drog vi till Linköping för att Svante skulle tävla i luftgevärsskytte. Den här gången gick det bättre och han kom till final, där han kom på femte plats i sin klass. Måste säga det att barnen från Valdemarsvik är jätteduktiga allihopa med tanke på att de "bara" har tränat skytte sen i september:)
 
 Fredrik hjälper Svante att ställa in siktet. Först får de provskjuta hur många skott de vill, men det är bra om man inte skjuter FÖR många skott (då ögonen blir ganska ansträngda), Svante "drog iväg" 43 skott innan han tyckte det var dags att starta tävlingen:) Vi föräldrar sitter utanför banorna och tittar på en skärm hur det går, jättespännande! I själva tävlingen skjuter de 40 skott och har max en timme på sig att skjuta. När det är final får de några minuter på sig att ställa in bössorna, sedan skjuter alla varsitt skott samtidigt (då har man 30 sek på sig) och det hela avgörs på 10 skott!
Som sagt alla är så duktiga!


 Svea ville baka när vi kom hem och jag gjorde lite "snabbdeg" (mjöl och vatten) och det höll hon på och lekte med i nästan en timme :)
Som vanligt finns det EN (liten katt) som vill vara med där det händer saker :)
 Efter första skyttet.
En duktig kille!

Nu ska vi snart äta (potatiskaka, dovhjortskött och sallad) och vi ska titta på "Mello" och efter det blir det Plura (åhhhh, så bra program!).
Trevlig kväll!

Inga kommentarer: