måndag 29 april 2013

Minisemestern med mannen.

Förra tisdagen drog vi som sagt till Stockholm. Så härligt att kunna unna sig att åka iväg utan barn och utan några direkta planer. Vi åkte buss och bodde på samma hotell som vanligt men vi hann med mer saker än vi brukar och det berodde nog på att det var så fint väder, så det blev många promenader.
Tro det eller ej men vi var bara på "vattenhålet" (Hötorgshallen) en gång och det var när vi "kommit upp" då vi gick dit för att äta och ta ett glas rött samt möta Sofie en stund.
 På bussen upp.
 Vårt lyxiga hotellrum:)
 Fredrik klädde av sig (nävars han var så svettig efter bussresan att han var tvungen att hänga skjortan på tork ;)
 LYX!
 Cava och jordgubbar är inte helt fel, kan jag lova :)
 Soffan och Fredrik på Vattenhålet.

 Sofie hängde med till hotellet.
 Underbart att se att jag hade hål i strumpan :)
 Mys på hotellrummet, hummer, havskräftor och räkor. Under tiden vi avnjöt skaldjuren tittade vi på "Top Gun", det var ett tag sedan sist.
 På onsdagen hamnade vi på armémuseet, det var intressant och tog några timmar att titta igenom.

 Provade kläder:)
 God lunch där.
 Jag åt Angusburgare med pommes, det var mycket gott!
 Vi kunde sitta ute, trots att det blåste mycket men utan jackor :)
 Inte lätt att göra lumpen.......
 Provsköt ett par bössor......

 Efterrätt på vid vattnet, en god mjukglass. Gick sedan till slottet och var inne i slottskyrkan och tittade samt tände ett ljus,otroligt vacker kyrka. Hamnade sedan på en lite pub i gamla stan :)
 Mötte upp Sofie vid 16.30 på Karlberg slott för att få en guidad tur av henne där. Här sprang Karl VII omkring när han var liten, lite collt faktiskt.
 Systrar
När vi kom "hem" till hotellet så var det bara att "snygga till" sig och sticka till restaurangen som vi hade beställt bord på, till 18.30. Där åt vi en tre rättersmiddag och betalade med "smartboxen" jag fick när jag fyllde 40 :) Praktiskt och billigt!
Vi var tillbaka på hotellet vid 22-tiden och då tittade vi på "mästerkatten i stövlarna" och den var riktigt rolig :)
På torsdagen sprang vi på stan och köpte presenter till barnen. Jag själv kostade på mig två träningslinnen, en jacka och Håkan Hellströms nya CD. Vi hade det som ni säkert förstår helt underbart och jag längtar redan tills nästa gång vi kan åka iväg. Enda nackdelen är att det inte blev så mycket motion förra veckan och väldigt mycket gott att äta och dricka. INGET pass på HB men dock 6 km löp på måndagen och 7 km på fredagen :) Samt alla promenader i stan då ;)

2 kommentarer:

Filosofie sa...

Kul att läsa om vad ni gjorde när inte jag var med. Nästa gång bor ni väl på Fridhemsplan och mitt hotelltips. Kram

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Ja, då ska vi bo lite lyxigare ändå ;)