söndag 13 december 2009

Ångest!

Näe, jag vill verkligen inte tillbaka till sjukhuset, jag vill att allt ska vara bra och jag vill vara hemma! Nu känner jag att det börjar bli riktigt jobbigt och frågetecknen hopar sig, varför vill hon inte ammas, är det något allvarligt fel, varför har hon så högt hb och varför är jag så rädd hela tiden??????
Helgen har annars varit härlig men har gått alldeles för fort, jag har varit ute och fått frisk luft men den mesta av tiden har ändå gått åt till att sonda och pumpa. Tycker tyvärr att mjölken börjar sina...... Idag var Isabell och hennes barn på besök och det var roligt att bara sitta och prata och inte bara tänka på matning och sjukhus, helt enkelt att bara få vara vanlig.

Svea och jag var ute på en liten promenad och då hörde jag en hund som jagade och jag längtade ut i skogen, har inte jagat något i höst, sorgligt men sant.
När jag kom in från promenaden så fick jag ringa in till avdelning 10 och höra varför de satte sonden så "kort" sist. Hon har förrut haft den på 24 (cm tror jag det står för) men nu stod den bara på 20. Vi har haft jättesvårt att kolla sondläge sen vi kom hem (sondläget kollas genom att man drar upp magvätska som man sedan lägger på ett papper som ska färgas rosa om den ligger rätt. Funkar inte det får man ta en spruta och spruta ner luft för att samtidigt lyssna med ett stetskop för att höra att det pyser till i magsäcken. Man kollar sondläget för att utesluta att sonden har åkt "upp" och hamnat fel så att inte mjölken hamnar i lungorna.)
Hur eller hur så sa hon på avd 10 att vi fick peta ner den själva om vi ville eller åka in så de kunde rätta till den. Gissa vilket vi gjorde? även om jag hatar detta med sondsättning. Men som tur var gick det bra och Svea skrek inte såååå mycket.


Det har varit otroligt mysigt att få vara med Svante och Elis också, nu när jag äntligen är hemma. Svante är dock hos kusin K och Elis har haft sin kompis E här hela dagen men återigen SKÖNT att få känna sig "vanlig" för en stund.



Vårt hem ser ut som om en bomb har slagit ner och vi har inga julsaker framme förutom adventsljusstakarna. Har liksom prioriterat bort det känns det som. Skulle dock jättegärna ha en utegran men det kanske vi hinner med nästa gång det blir permis eller permanent hemgång...längtar!


Isabell kom förbi även i går kväll med en present från styrelsen, en blomma och ett presentkort på en barnklädesaffär i Viken, gissa om jag blev glad!!!! Sånt värmer!


Igår kväll badade jag bubbelbadkar, rakade mina håriga ben och rakade mig under armarna, tvättade håret, gjorde inpackning och aniktsbehandling. Jag kände mig som en annan människa när jag var klar! Det var skönt att få bort lite av sjukhuskänslan.
Nu är jag astrött och i morgon bär det av till Västervik på nya "äventyr".........VILL INTE!
Ps. Någon som vill komma hit i natt och ge Svea sitt nattmål klockan 02.00?, nähä, tänkte väl det! Ds.


3 kommentarer:

Niklas sa...

Vilka himla söta foton på lilla Svea!! Hon e´ verkligen "gudomligt" söt!
Klart att du e´ rädd!! Du e´ mamma & vet inte vad det är som felar & alltså har du heller ingen kontroll & kan inte hjälpa ditt älskade lilla knyte ju!! Det e´ hemskt att "bara" stå bredvid & inte "kunna" hjälpa fast man så gärna vill!!
Förstår du vad jag menar eller e´ jag himla "luddig"?
Jag förstår dig iallafall helt & fullt!!!
Hoppas nu bara att dom kan komma på vad det e´ som e´ "fel" & att hon/du/ni på nåt sätt kan bli hjälpta!
Håller alla tummar jag har!!
Ha det så gott som det nu går!
Kramar PIA

Anonym sa...

Hej Pia! Tack för att du tänker på oss och håller tummarna, skönt att höra.
Och du! Jag förstår vad du menar!
Kram K

Anonym sa...

Hej syrran, det ska bli så kul att träffa Svea. Tänk att hon redan är en månad gammal och att jag inte träffat henne ännu. Men snart kommer vi ner och då äntligen kan vi träffas. Tycker att Svea är väldigt lik Svante på bilderna. Kram Sofie