tisdag 29 december 2009

Vilken utveckling!

Tittar man på bilder av Svea sen hon föddes så är det helt otroligt att hon har blivit så stor så snabbt. De "klagar" lite på henne här inne, att hon inte går upp i vikt som hon ska, och visst håller jag med om det, men hon har ju faktiskt utvecklas på mycket annat. Tänker man också på hur "lite" hennes bröder gick upp i vikt så ska man nog inte vara allt för orolig för att det tar lite tid för henne att gå upp i vikt (här är hon INTE lik mamma iaf;-)
Och nu kom doktorn precis in med det glädjande beskedet att svett-testen vi gjorde i morse visar på att Svea INTE har "cystisk fibros" samt att röntgenbilderna av matstrupen, verkar okej!!!
Då är "bara" frågan: VARFÖR VILL HON INTE ÄTA????
Jag hoppas och tror att det med, snart ska lösa sig naturligt, ju mer hon växer och blir större och starkare. Bara hon kommer på rätt sugteknik för att få i sig mat, för tutta på nappen kan hon ju redan.
Yes, vad skönt detta känns!

Nu har vi i stort sett kollat genom hennes kropp från topp till tå utan att hitta något, så skulle det vara så att ni kommer på något annat vi ska kolla så hör gärna av er.
Nu ska vi "fira" med te och macka.
Kram!


10 kommentarer:

Lina sa...

Superdupersvea!!!!
Kramar Lina

Marie sa...

Åh vad härligt att allt ändå ser bra ut! :) Håller med dig Karolin, att hon nog kommer på "grejen" Vart efter hon växer. En riktig liten goding är det som ni fått till världen i allafall, hon är såå sööt!:) Tänker på er! Kram Marie

Niklas sa...

Guuuud va´ skönt att det inte va´ CF!!!!! ("lättnadens suck"!!!!!):o))
Hoppas & tror att lilla damen, som för övrigt INTE ser speciellt undernärd ut ;o), kommer på tricket med tuttandet!!
Annars får hon väl börja med smakportioner & lite "fast" föda tidigt & se hur det fungerar!!?? Det löser sig ju på ett eller annat sätt!!
Söt som socker e´ hon i allafall!!! :o))
Ha det gott!!!
Kramar PIA

Anonym sa...

Ja, Gud så skönt att höra att det inte var CF! Hon gillar väl helt enkelt inte dina tuttar! Hur har flaskmatandet gått? Annars håller jag med föregående kommentar, hon får väl börja tidigare med "mat". Och hon ser ju inte undernärd ut. Med den kollen hon har på sig så är det nog ingen fara för er att komma hem nu. Kram N

Anonym sa...

Åååååå så skönt! Underbart. Kanske Svea inte tänker lära sig att suga, men blir en jäkel på att äta när non väl kan börja äta från sked i stället.
Har ni träffat nån logoped? Det fick vi göra med Wilja. De kan ge bra tips om ätande, samt lite övningar/massage för att stimulera musklerna runt o i munnen. Nu håller jag tummarna för att ni kan få komma hem igen o få lite lugn o ro och mysa HELA familjen! //Sara

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Lina, Marie och Pia- Tack för komplimanger!
N- Elis fick väl allt "gilla-mammas-tuttar" egenskapen;-)
Sara-Vi har träffat en logoped och hon sa absolut inget "matnyttigt". Det var så pinsamt tyst att det var mest F och jag som pratade.Tyvärr!
Kram på Er allihopa!

Anonym sa...

Svea kommer igen, det är inte alla som är så snabba i starten. Det är inte alla som är så här söta heller, eller har så stora vader... Det blev ingen resa, så vi blir hemma. Åker till J o C i morgon em bara. Hör gärna av dig när du orkar, grabbarna kan komma när som. Kramar från Isabelle. S, E o D hälsar också

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Isabelle! Förhoppningsvis så får vi åka hem idag och jag riktigt längtar!
Jag hör av mig när vi väl är på plats.
Kram K.

Malin sa...

Lilla Svea är väl helt enkelt vår nya "Drama Queen" som vill stå i centrum av allas uppmärksamhet :O) Hon kanske är Hollywood stjärna vid 10 års ålder så sockersöt som hon är :)

Puss O Kram sysslingen

Mia sa...

Hej på Er snyggingar!
Ja,Tack för det glädjande beskedet! Vi har väntat på detta glädjande. Vi väntar,längtar och hoppas verkligen Er ALLA i familjen en härlig start på det nya året! Det är Ni alla värda!
Ni finns i tankarna hela tiden.
Och som vi alla ser-Svea ser verkligen välmående ut!
Kramar till Er-och...om än tidigt-ETT GOTT NYTT ÅR!
Från oss alla i Trädgårdsmästarbostaden!