söndag 27 december 2009

Magsjuka......

.....det är verkligen ingen större hit när man är konstant trött och har en bebis som ska matas var tredje timme....både Elis och Svante fick magsjuka dagen efter julafton. Elis startade på kvällen och vid 01,30 kom Svante hem från Härad, då han varit hos farmor och farfar och börjat få ont i magen. Jag hade hand om Svea fram till 02,30 och Fredrik sprang i skytteltrafik mellan S och E. Då vid halv tre somnade dottern och min älskade make sa åt mig att gå och lägga mig med tanke på att jag inte sovit många timmar de senaste dygnen. Jag var inte sen att nappa på lite sömn, kände mig även lite "sådär" i magen. Vaknade då och då och var och tittade till övriga familjen som jag tyckte så synd om. "Sov" fram till 06,00 då jag gick upp en sväng igen och då höll Fredrik på att sonda Svea. Vilken make jag har, han höll ställningarna hela natten. Jag började fundera på om jag skulle "fly fältet" och åka in till sjukhuset för att skydda Svea från magsjukan. Ringde in och pratade med dem och eftersom vi har permis så har man ju ett rum till förfogande, så vi var välkomna men vi var tvungna att bli isolerade, men det tyckte jag var helt okej så vi började packa (det var inte så svårt, för vi har inte packat upp sen sist) och åkte mot Västervik vid 10-tiden. Det var riktigt skitväder så jag körde i 50-60 km enda in till stan, det var både moddigt, snöigt och halt.
Väl inne, fick vi samma rum som sist. Efter det började mitt "tuffaste" dygn på länge. Eftersom vi var isolerade kunde ingen hjälpa mig med sondningen så jag kan säga att jag nästan fick panik över hur jag skulle klara av det. Hade jag själv varit helt frisk hade det inte varit några problem men min mage lät som om det var krig därinne och jag mådde illa samt att jag inte kunde äta något pga, illamåendet. Fick dock i mig en tillbringare äpplejuice, en pepparkaka, en halv lussekatt och en "knäcka" med ost på.....på hela dagen!
Ringde till Björkö och sa till pappa att jag inte skulle klara detta men då sa han: -Det kommer du visst göra, så det tog jag till vara på och fixade det!!! Tack pappa!!!!
Svea somnade ordentligt vid 23-tiden så då kunde jag "smygsonda" henne (man sondar henne när hon sover, alltså inte väcker henne) och då kunde jag sova en timme här och en halvtimme där, alltid något. Hur eller hur klarade jag av natten och det kändes skönt!
Nu när det verkar som om Svea har klarat sig från magsjukan, (peppar, peppar) så har personalen varit jättegulliga och tagit hand om sötnosen, både så att jag har kommit ut på en promenad och även sovit en stund. Det var verkligen konstigt att gå ut och gå mitt i en stad när man är van att alltid gå i den underbara naturen, men det var riktigt vackert och skönt ute så jag njöt faktiskt.
Kan berätta det att Svea nu väger 5080 gram så hon ökar fint i vikt och att vi fått svar på min mjölkanalys, det var inget fel på min mjölk, den var bra!!!! Så nu är det bara att fortsätta pumpa om jag vill och det vill jag, för jag har ju naturligtvis en förhoppning om att hon en dag ska fatta galoppen och börja tutta igen. Idag har tjejerna här inne "bråkat" lite med henne och provat med nappflaska, hon får i sig lite då och då, så det kanske finns hopp där med. Vad som helst är bättre än sonden.
Här är en bild på tomten som var och delade ut julklappar i Härad. "Han" lät som han kom från Värmland....men var nog bara några hus hemmifrån egentligen;-)


En bild (med begäran från Rebecka) på en "utstyrsel" av de kläder jag köpte, när jag tokshoppade. När vi kom hem från Västervik sist, så undrade barnen var vi hade garderoben jag hade köpt, för de såg den inte i bilen, de hade ju läst på bloggen att mamma hade köpt en ny garderob....ha-ha-ha!

Här sjunger Elis "Staffan var en stalledräng" inför storpublik, uppe hos Nettan och Göran, maratonsnabbt. Gullunge, jag tror bestämt att han har ärvt något efter mig eftersom jag älskade att stå framför folk och mima och uppträda (alltid ihop med Sofie och Jojja) när jag var liten.
Så, nu har jag skrivit massor så nu ska jag sluta.
Vill passa på att tacka; *Lina förde goda smörgåsarna du gjorde till oss i fredags, *Nettan, som fixade proviva och annat matnyttigt till grabbarna igår, *Gunnel för julmaten som de också fick, *Alla som är så gullig och hör av sig via telefon, facebook, blogg, och via sms, (ni får ursäkta att jag själv inte är så pratglad just nu men att jag hoppas att det blir bättre;-), *och framför allt min underbara man Fredrik, jag älskar dig!!!

5 kommentarer:

Niklas sa...

Gud va´ stor & "redig" lilla Svae har blivit!!!!! Härligt att se!!!!

Jag har tänkt så mycket på dig/er & hur ni haft det i julhelgen! Tufft e´ ju inte riktigt rätt ord men jag hittar inget annat ord just nu!
Du skulle ha ringt mig.....jag hade med glädje kommit & suttit "vak & mattant" till Svea! Usch....din stackare....men passa nu på att "utnyttja" personalen så du får SOVA!!!!!!
Hoppas & tror att Fredrik får avlösning därhemma så han oxå får sin behövliga sömn han med!!?

Ha det gott!!
Kramar PIA

Anonym sa...

Tack Pia! Det är alltid roligt och upplyftande att läsa dina kommentarer. Jag ska absolut untnyttja personalen i natt för de har just nu bara en patient till men det är en stor tjej som klarar sig själv. Så jag tror att de bara tycker det är kul att ha något att göra inatt.
Fredrik har nog sovit ikapp nu får vi hoppas. Han gjorde verkligen ett "toppenjobb" hemma, om man nu kan säga så.

Kramar tillbaka!

Anonym sa...

Följer er så här lite i "smyg". Fint att du nu kan fortsätta ge din mjölk med gott samvete! Hon är en liten luring Svea som inte vill äta själv. Utnyttja nu bara att sova så mkt du bara kan när andra tar över, du behöver sömnen! Nog är det så i er situation att man ibland bara vill skita i allt och inte vill se åt nån j-v-a våg, pump eller sondspruta. Ibland vill man bara skrika åt folk och inte alls prata med alla dessa 10000 människor man tvingas möta i sjukhusvärlden (å de är egentligen underbara allihopa. Men när det är som tuffast och du tror att du inte orkar mer: Tänk då på att även DET dygnet bara har 24 timmar och passerar för att aldrig komma tillbaka igen. Nästa dag är en ny dag! Värmande hälsningar från oss i Klockrike (genom Sara)

Anonym sa...

Hoppas att solen lyser på dig idag! Det gör den här -och det är vackert. Jag tänker på er. Är grabbarna friska... och leksugna är det bara att ni kommer ner med dem. Vi kommer vara hemma. Kram från Isabelle

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Sara! Kloka ord du skriver, det stärker i svåra stunder!

Isabelle! Förlåt att jag aldrig hör av mig men det är så svårt när man är här inne. Just den dagen när du var i Västervik så var vi hemma. Vi fick ju åka hem på förlängd permis.
Barnen vill säkert leka till helgen eller åker ni till pappa, över nyår?
Kram från mig!