onsdag 28 juli 2010

Busfabriken!

Igår ringde "lill"-faster och undrade om vi hade lust att åka in till busfabriken och busa runt med kusinerna. Jag kan säga det att jag behövde inte fråga Svante och Elis två gånger......men sa jag, då får ni hjälpa till att städa lite innan vi åker. Elis sprang efter dammsugaren och Svante plockade skräp och leksaker som aldrig förr. Duktiga pojkar kan jag skryta med. Sen hade vi världens största tvättberg att plocka in också. Det är tur att vi köpte en spjälsäng till Svea för annars vet jag inte var vi skulle gjort av all ren tvätt....utan att överdriva låg det nog 10-12 maskintvättar i hennes säng. Hur eller hur så "satte vi tänderna" i tvätthögen också, fattar inte att det kan finnas så mycket kläder och handdukar i en familj. Busligan, Svante, Elis, Cliff och Svea....Lewis var på vift någonstans:)
Bollar är ju så roligt tycker Svea som var i extas.
Vi åkte mot Norrköping vid 14 och träffade faster och kusinerna vid 15,00, sen tillbringade vi tre timmar på "busis". Det var roligt för alla. Svea tyckte det var jättekul och spännande med alla nya saker. Bollhavet var kanon tyckte hon.

Oj, oj vad många bollar i alla möjliga färger!


Den här stora elefanten och alla dinosaurier som fanns tyckte INTE Svea om....usch de var alldeles för stora!

Sen fanns det ju små cyklar också, brum, brum sa Svea när jag skjutsade henne runt, runt!


Ja, det var verkligen en mysig och lyckad dag för oss alla. Känns så bra att få göra något kul för barnen också, inte bara "hänga" hemma.
Idag har vi varit och hälsat på Fredrik som just nu kör i Grönstorp. Svante har varit med honom två gånger den här veckan och när vi kom följde han med oss till Viken vid 14,30, skulle ner och väga Sveis. Fredrik var nöjd över sin nya sågmotor som han har monterat!!! Ett tag mitt på dagen var han uppe i 47 (eller om det var 49) kubikmeter i timmen, REKORD!!!!
Var på BVC och jag säger bara:Tjohooo!
Är så glad, hon hade gått upp i vikt och väger nu 7625 gram och är 67,5 cm lång:)))
Gissa om jag är lättad....snart tror jag att "mellanknappmålet" är bortrattionaliserat!
Snacka om att jag får "lön för mödan" för all energi som jag lägger ner på Sveas matningar.
Nu hoppas jag att det ska minska på regnet för jag tänkte ge mig ut och titta efter kantareller när Fredrik kommer hem.
Återkommer i fall och om jag i så fall hittar några!

2 kommentarer:

Niklas sa...

Japp, jag instämmer...tjohoo.....
:o)) :o)) :o))
Väntar spänt på inlägg & förhoppningsvis foton på ett berg av kantareller!!! ;o))
Kramelikram Pia

Anonym sa...

Det är enkelt att minska tvättberget. Gör som jag, se till att varje person/barn använder sin egen handuk hela tiden. Alltså inget otyg att ta ny handuk bara för att man inte hittar den gamla. Kläder som inte är synligt smutsiga åker in i skåpet utan att passera tvättmaskinen (om det inte luktar otäckt). Minskar garanterat tvättberget.
Kram
sofie