lördag 4 januari 2014

Lördag i Stjärneberg!

Har trots slangar och dosa sovit gott i natt, det blev en ordentlig sovmorgon :)
 
Svea och Elis har haft kompisar här idag och det har gott jättebra. Lina och Alexander från Snällebo.
 
Gjorde plättar och pannkakor till middag och det var verkligen uppskattat då alla åt med god aptit. Eftermiddagen spenderade tjejerna och jag utomhus då vi städade hos hönsen, plockade skräp i trädgården, lekte med Isa, hämtade kaninmat i ladugården och ved i Härad.
Vilken sjukt skön dag!
 

Men hur bra har man det egentligen....alla våra hushållsavfall går oavkortat till höns/kaniner/katt (kanske eventuellt en och annan hund ;) precis nedanför altanen. Här räkskal, bröd och pasta, uppskattas av alla :)
 Kaninerna brukar också vara framme för att få smaka (här syns en kanin längst bort i bild), räknade till 12 vuxna kaniner i förrgår.
 Vilka mysiga tjejer jag har hemma idag :)
 Har plockat bort alla tomtar inne men den här får nog stå en stund till, helst om det blir snö. Kaninerna har hjälpt till att äta upp blåbärsriset. Fan, kunde inte slänga ut granen fast de barrar lite lätt.....vill tipsa ER om att man INTE behöver vattna granen, gör det aldrig, barrar inte mer för det :)
 Så skönt att Sven är pigg igen och klättrar i träd och käkar möss :)
 Vad är det för datum????  15:onde mars eller 4:e januari????? Helt makalöst!
I morgon eller på måndag kanske det blir jakt. Har 60 ha nästan nere i Viken som vi aldrig har jagat på.....kan bli intressant. Det får bli Kombin tror jag....
Det var väl allt för idag :)

2 kommentarer:

Hanna sa...

Men åh vad roligt att få hänga med dig och städa hos hösen etc. Lyckans ungar.

Filosofie sa...

Bra att du kunde sova trots maskinen! Låter som om ni hade en skön dag. Kram