tisdag 7 januari 2014

Planeringsdag.

Idag är det planeringsdag på skolan/förskolan så barnen börjar inte förens i morgon. Jag och Svea har varit i Gamleby för att lämna EKG-apparaten på VC där. Passade på att "stor"handla i Edsbruk.
Nu är vi hemma och jag håller på att göra Gulaschsoppa till middag, Fredrik och Bengt kommer vid 13-tiden.


Igår gjorde vi ladugården i "Nya", som jag skrev att vi skulle göra. Det går ju så himla smidigt och det känns som om det inte tar så lång tid, så igår tog jag tiden. Från att jag öppnade stora porten till att jag stängde den tog det 27 minuter. Då hade vi in 3 ensilagebalar på foderbordet, fyra halmbalar (två på varje sida), sopade och plockade bort nät och plast. Halmbalarna rullar vi ut för hand, Fredrik har ena sidan och jag den andra, lustigt nog kör vi alltid samma varsin sida. Halmbalarna är så torra och fina att det är relativt lätt att rulla ut dem.
Detta gör vi två gånger i veckan, tittar till dem, och kollar vattenkoppar gör vi varje dag, så man kan säga att det tar runt en timme i veckan. Ganska okej, eller hur?


Efter ladugården gick Isa och jag hem från Liljestad (cirka 5 km) och det var jätteskönt. Mia ringde när vi var i Härad och hörde om jag skulle med ut och gå.......okej, det skadar ju inte att röra på sig lite till, så när vi kom hem kom Mia och vi gick mot Björnvarp och runt borgruinen ner till Fågelvik. Då var det mörkt och jag kände mig sliten i höfterna så Mia skjutsade hem mig. Det blev drygt en mil jag gick :)
Nu måste jag duka! I morgon ska jag jobba, Jippi!

Inga kommentarer: