söndag 19 december 2010

Så kan det gå....

....har länge känt att jag skulle behöva vara "lite" barnfri och var ju faktiskt väldigt ledsen över att vi inte kom iväg till Sthlm jag och Fredrik.
Igår skulle vi ju på julbord och då skulle Christel se till barnen. Jag åkte ut till Björkö med Svea och Elis och Svante skulle komma senare med Sofié för han spelade innebandy i Viken.
Sagt och gjort, pappa hämtade oss i Skorven och det snöade lite och isen var lite "stöpig" på sina ställen, (snö+vatten=kladdjoksig is, som det inte går så bra att köra skoter i.)

Jag var hos Christel ett par timmar och åkte sen med pappa igen. Åkte till affären och handlade och kände att jag fick tårar i ögonen. När jag kom ut i bilen började jag störtgråta och tårarna bara sprutade, vet inte varför egentligen men det kändes både skönt, läskigt och nervöst på samma gång att lämna bort Svea. Har ju inte varit från Svea mer än en natt, då jag åkte hem från sjukhuset i Juni och sov hos grabbarna och helt "barnfri" har jag inte varit på 1½ år. När jag hade fått ur mig mina tårar och kommit hem kändes det bättre och jag tog bössan och stack ut och kollade efter gris (såg ingen). Efter det blev det ett bad och sen åkte vi till Falerum där Fredriks kusin bjöd på julbord. (Svante sov över hos kusin Kevin).

Jag hade inte så höga förhoppningar om att det skulle bli roligt, jag vet ju att Fredriks släktingar (och han också) har en tendens att snöa (ha-ha) in på att BARA prata om skog och maskiner. Det är väl kul till en viss del men inte en hel kväll. Nu hade vi sådan tur att vi hamnande brevid Rogga och Maggan och två andra jättetrevliga personer och vi pratade inte skog någonting. Hade jättekul!
Rätt vad det var var klockan 22,30 och jag sa åt Fredrik att ska vi inte åka hem nu? Vi reste oss och skulle åka då kom det fram ett "groggbord" så då stannade vi;) Klockan 00,00 åkte vi därifrån:)

På hemvägen snöade det redan mycket och så fortsatte det nog hela natten.

I morse ringde jag till Christel och hörde hur det hade gått med Svea och hon hade sovit från 20,00-08,00. Jag hade inte tagit med aggregatet och ersättningen för jag tänkte att hon klarar sig nog utan två knappmål:)
Vid 10,45 ringde Christel och sa att vi kunde nog fortsätta sova (hon ringde och väckte oss;) för det gick inte att åka skoter och ännu sämre svävare när det var så snöigt.....
Det kändes VÄLDIGT snopet men jag har faktiskt njutit lite och sitter nu och väntar på Netttan och Göran. Vi ska åka och äta julbord på Folkets hus och sen se Showtime som Ussa är med i och det ska faktiskt bli jättekul.
Med maten av Svea har det nog gått ganska bra på Björkö och det är skönt. Skönt att släppa lite av ansvaret faktiskt. Så nu vet ni hur det är här i all snöyra. Har även varit ute och skottat och gett både höns, kaniner och småfåglar lite mat.
Ha det bra!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk vad bra att Svea blev kvar lite längre tid på Björkö! Nu är knappens tid förbi och du kan slappna av om du jobbar med dig själv. Jag förstår att det har varit tufft och jag är ledsen att jag inte har kunnat hjälpa dig mer. Men jag är så otroligt stolt över dig Karolin. Att du har fixat detta året utan att bli helt knäpp i huvudet (än du redan är ;-) ). Nu är det snart ett nytt år och det kommer att bli ett fantastiskt år för dig och din familj för det har jag bestämt! Kramar Syster yster på ön (i snöstorm)