tisdag 14 december 2010

Idag är jag hemma och "vammar"....

...alltså "vård av sjuk man". Han har feber och är allmänt hängig, går som en puckelryggig och fryser hela tiden fast att vi har 22 grader inomhus. är dock glad så länge det inte handlar om magsjuka, vilket går som löpeld på skolan just nu. Hoppas innerligt att vi slipper men om vi nu måste få det, låt det bli innan jul. Hur vidrigt det var förra året när vi fick det kan du läsa HÄR.
Annars så flyter det på, mådde ju "sådär" i söndags med tanke på att Svea satte i halsen. Konstigt nog gjorde hon samma sak på söndagskvällen och både jag och Fredrik var då säkra på att hon absolut inte hade något i munnen mer än saliv. Nu tror vi helt enkelt att hon hade slem/saliv och att det var det hon satte i halsen båda gångerna. Den här gången spydde hon inte men rapade som en "hel karl". Ringde dock till syster Syster (Christel) på kvällen och fick lite stöd och tröst och då kändes det bättre igen. Svante julen 2001.

Igår gick det ovanligt bra med Sveas matningar. Till frukost åt hon ca: en portion gröt, till middag drygt en halv burk "vanlig mat" och en halv burk puré, på eftermiddagen vid 17-tiden en portiongröt igen. Sen åkte vi på lucia i Tryserums kyrka och när vi kom hem därifrån åt hon en burk puré på jättekort tid! "Dumma" jag tog fram en burk till och då åt hon en ½ till och hon GAPADE hela tiden! Det kanske inte var lika smart att ge henne fullt mål i knappen efter en ½ timme........när knappmålet var färdigt spydde hon.......men tro det eller ej...jag var COOL och "tog det för vad det var" det vill säga tog upp henne, bytte och tvättade av henne och hon var så ledsen. Satt med henne i 20 minuter tills hon somnade i min famn (för att kolla så hon inte kräktes mer) men det gjorde hon inte som tur var. Efter det gick jag och la henne...gissa var!!!! Jo, i hennes egna säng, hade gjort i ordning den på dagen och där i sov hon hela natten och jag behövde inte vakna och vara orolig för att hon skulle ramla ur vår säng. Tyvärr stördes min nattsömn av att Fredrik snarkade så jag tror hela rummet skakade. Nåväl, på det stora hela sov jag bra och gissa om det var skönt att inte ligga som en sardell i sin egna säng.
Elis, sommaren 2003 på sin dopdag.

Svea.
Som sagt igår var det lucia i kyrkan och Svea klappade händerna när hon såg och hörde barnen som sjöng så vackert. Svante sjöng solo och i år fick jag vara med:)
Tårarna steg i ögonen (som vanligt).
Nu ska jag kolla efter gris så vi hörs!


4 kommentarer:

Björköborna sa...

Krya på Fredrik!

I kväll är jag i stan och hälsar på fastän det hår bra att åka hem nu med skoter. Det är ganska mysigt att vara här, man träffar ju inte Becka & Ela så ofta annars.

Kram C

Björköborna sa...

Går* (inte hår)... :)

Anonym sa...

Hälsa Fredrik att han ska krya på sig! :o))
Du e´ MYCKET coolare nu än för ett par månader sen.....tänk så!
& du e´ en helt suverän mor till Svea!!! & givetvis till Svante & Elis oxå! :o))
Glöm inte bort dig själv (!!!!!) mitt i allt detta bara, för "pajar" du så blir de´ inget bra för varken dig eller familjen!!!!!
Hoppas du såg & kanske tom fick skjuta en gris!!!!???
Kramar Pia

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Tack för krya på digkramen Christel och Pia, det gjorde så att han blev piggare direkt;)

Pia! Jag har pratat med min kurator så jag ska försöka åka in till henne snart så jag "får ur mig" lite "skit", det skadar nog inte;)
Kram till Er båda!