onsdag 6 mars 2013

Onsdag 6/3

Onsdag och dags att planera helgens måltider, har du inte tagit upp kött till helgen så gör det nu. Jag brukar tina köttet i rumstemperatur och sedan lägga in det i kylen tills jag ska använda det. Om jag tex. ska steka det i skivor, brukar jag ta fram biten några timmar innan det ska stekas, skära upp den i skivor och "krydda/marinera. Jag brukar använda, rapsolja, honung, salt, peppar och vitlök och "gosa" in bitarna ordentligt. Lägg dem på en skärbräda och täck med plastfolié (mest för att slippa hundhår eller att någon katt ska försöka smaka) och låt dem "vila".

Jag har den otroliga lyxen att kunna köra ner huvudet i frysen och välja och vraka bland vilt och nöt,(inga hästar här inte, vad jag har sett i alla fall :) vi är lite bortskämda, det kan jag hålla med om.

Nu har jag varit i ladugården och är hemma och dricker ett otroligt gott förmiddagskaffe, lyxade till det med en knäckemacka med skinka på. Elis är fortfarande hemma och jag kanske går ut och går en liten sväng sedan.
Ikväll blir det "Jenniegympa" och det ska bli kul.
Ha en toppendag och passa på att njut av livet!

2 kommentarer:

Anna-Lena McGrath sa...

Jag har svårt att kommentera på din blog ibland Karolin. Svaret försvinner och så...Så oftast lägger jag av efter två försök. Men jag läser din blogg jämt. Mysiga bilder och allt.

Ja, du har verkligen en LYX med EGET kött...Jag är sååååå avis. Har ni kycklingar också? Jag vill ha egna ägg osv....

Kram, Anna-Lena

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Vad synd Anna-Lena att det är svårt att lämna kommenatrer men det är roligt att höra att du läser så ofta :)))))

Inga kycklingar just nu men hönsen har börjat värpa, nu när det är ljusrae ute. Ska nog "dra igång" äggkläckaren, för gör jag det nu blir det kycklingar till påskhelgen och vad passar inte bättre än små söta dunbollar då :)
Ha det så gott och kram!