söndag 5 juni 2011

Söndagsmys på gärdet i Härad!

Dagen har varit solig men något kyligt i luften. Fogelviksbarnen har varit här en stund och sen följde S och E med dem hem. Jag och Sveis har åkt med Fredrik i traktorn några varv medans han slog. Åkte sen och gjorde ladugården i Liljestad och när vi kom dit sa Svea -KAKA för hon är van att få en pepparkaka medans jag har ut bal och så även idag. När jag var färdig och hoppade in i bilen sa hon -Hej då MU! det är också något hon säger varje dag. Så gulligt! Var och kollade in vårsådden och det ser ut som om det kommer upp fint även om man önskar lite regn på den. Det ser i alla fall jämt och fint ut och jag är glad över att Fredrik sa att vi skulle harva många gånger samt att det "måste komma lite regn innan vi fortsätter att harva". Tror att vi harvade över "Strompen" 6-7 gånger det var ju så hårt i backen, innan mannen var nöjd. Vi har ju sått in alla gärden och då är det bra och ganska viktigt att det är jämt på gärdena inför kommande ensilageskördar.Ikväll har jag gjort jättegod mat (om jag får säga det själv). Lax i ugnen, pressad potatis och faster Linas goda och enkla sås. Grädde, creme fraiche, gräslök och fiskbuljongtärning samt salt och peppar, jättegod och enkel. Jag kan säga att jag gjorde den på mjölk och 5% creme fraiche och ändå blev den så smarrig!
Vi tog med oss maten och åkte till Fredrik i Härad och intog den på en filt i gröngräset, som vi gjorde förr. Lite romantiskt om det inte vore för alla knott som ville visa upp sig just ikväll! Grabbarna har skött sig bra idag och har fått mycket beröm för det. Gårdagen var tråkig på det viset att jag fick tjata och gnata alldeles för mycket och S och E lyssnade inte på något man sa men som sagt idag har de fått många rosor!!! Tycker det är MYCKET viktigt att kunna säga bra också när man (läs JAG) har gnällt på dem för att det inte tar till sig det jag säger. Svante och Elis kollar in slåtterkrossen ("slåttelossen" som Svante sa när han var liten). Söta pojkar jag har!Min söta familj på en filt i blivande ensilaget i Härad. Ida och Rasken, eller??När Fredrik och jag blev tillsammans så ägnade vi många söndagar i sängen med att titta på "Raskens". Så bra och hemsk och både jag och Fredrik kände någon slags samhörighet med hur de hade det då. Vad Fredrik inte vet är att jag har beställt Raskens på dvd som förhoppningsvis kommer nästa vecka, när vi ska hinna kolla på den är en annan sak;)
KÄRLEK!
Svante fick ta med lillasyster in i bilen för hon hade hela pannan full med knott. Nu sitter jag och väntar på "mitt hjärta" (kl. är 21,50) jag lyssnar på Håkan Hellström och dricker ett glas rött så det går inte såååå stor nöd på mig (förutom att det är lite tråkigt att vi inte har setts mycket under denna "ledighet"). Det BÄSTA är i allafall att Fredrik verkar GLAD och ser framåt och att det "lyser" i hans ögon igen. Glöden har varit "död" så länge (av en orsak jag inte vill skriva om här) men nu tror jag att den börjat brinna igen även om det kommer bli tufft och annorlunda mot hur vi har haft det de senaste fyra åren.Hoppas att NI alla har haft en fin ledighet och att ni har myst med ERA familjer och tänkt liiiite på de som kanske inte har det riktigt lika bra. Jag tänker ofta på att mysa och ha det fint i vardagen för då får man på något sätt ut mer av livet och kan till och med glädjas åt att åka till Viken och köpa snus (vilket jag egentligen INTE tycker om) till Fredrik.Tjohoo, nu kom han hem 22,23! Kram!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!Vilka underbara bilder du lägger in,ni verkar vara en så mysig liten familj,lite mys i vardagen är väl alltid bra.Skönt att allt verkar ordna upp sej på alla områden för er.

Anonym sa...

Vilka underbara foton!!!!!!!!! :o))
Kram, kram Pia

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Tack Anonym för de fina orden! Kul att du tycker om bilderna. Kram!

Tack Pia! Kram på dig med!

Marie sa...

Superfina bilder Karolin! Åh du är så duktig med att se allt fina i vardagen, beundrar det stort! Åh det är så rätt, ska börja jobba med, för det är som du säger, livet blir ju så mycket roligare då! Kram!