onsdag 29 juni 2011

Tog en sväng till akuten...

....jag som aldrig själv varit på akuten fick åka in i måndags efter samspråk med sjukvårdsupplysningen. Mitt hjärta betedde sig lustigt (dubbelslag?) och framåt kvällen när jag la Svea så slog det konstigt som tusan. Lustiga slag tio gånger per minut. Hur eller hur så sa kvinnan jag pratade med från 1177 att nu för tiden råder vi personer som har haft så här under en hel dag att åka in. Sagt och gjort, hon hade faxat mina uppgifter till Vrinnevi......Nettan kom ner och såg till barnen.
Fick ganska omgående göra Ekg och så togs det en mängd blodprover. Ekg:t var bra (kände inget konstigt när det togs men det ska ju visa om något annat är "knas".) Blodproverna skulle "bara" ta någon timme och var de bra så kanske vi kunde få åka hem utan att prata med någon doktor (Fredrik var med, jag fick inte köra själv). Sjuksköterskorna varnade oss för att det var lång väntetid och jag hade hört i väntrummet att där satt personer som väntat över 5 timmar.......:(
Vi fick vänta i en korridor och jag fick en säng att ligga på och där var ett sådant jäkla liv att jag hade svårt att sova. Somnade väl någon timme. 22,45 tog jag EKG:et klockan 04,45 fick jag träffa läkaren.....proverna var som tur var bra och det han tyckte jag skulle göra på VC var att kolla upp sköldkörteln. Jag kände mig lättad men var helt slut psykiskt och fysiskt och Christel blev inte glad när jag ringde och sa att jag inte kunde följa med till Gbg. Jag är säker på att hon tror att jag gjorde detta med flit men jag hade verkligen sett fram i mot att komma hemifrån och bara vara själv med C och Becka och Ela. Städade bilen så in i hundan för att vis kulle haft den till Gbg så det är ju i och för sig skönt att den är fin....och att jag mår bra! Blevså himla rädd att jag skulle dö.... Doktorn sa att han själv hade dubbelslag när han var stressad eller hade sovit dåligt.......jag har väl inte sovit bra på flera år;) Det kanske var någon slags vägg jag stötte i mot för när vi kom hem hit på morgonen 06,00 så sov jag som en stock till 14,15 och det har nog aldrig hänt att jag sovit så djupt. Kände några dubbelslag under dagen och ganska många när jag gått och lagt mig igår kväll och inatt men annars mår jag bra (tror jag). Har jobbat idag och är nu hemma en snabbis och lagar mat till mig och grabbsen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter inget vidare. Var rädd om dig. Sara S.

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Tack Sara!Det ska jag vara!
Kram!

Anonym sa...

....meeen.....du måste va´ rädd om dig Karolin!!!! Sök VC & få det utrett riktigt ordentligt!!!!! :o((
Ha de´ gott!!!
Kramar Pia

Evelina... sa...

Usch, så otrevligt Karolin :( Ingen som pratat om panikångest?? Det kan påverka hjärtat (vet jag och mannen av egen erfarenhet), och syns inte på några prover... Sen tror jag faktiskt att viktnedgången gör att vi får ''uppleva känslorna baklänges''. Förstår du vad jag menar? Luddigt att förklara i lite text... :/ Skickar en extra stor kram!!