torsdag 2 juni 2011

Torsdag och ledig (!)

Ja, ja barnen är i allafall lediga och det är skönt. Just nu är två i Fogelvik och en sover och Fredrik är ute och slår (åt Göran). Jag är yr i huvudet och skulle vilja klippa gräs och trimma men det är lite svårt när S sover middag (sen middagslur). På förmiddagen gjorde vi ladugården (Svea och Elis satt i bilen under tiden) och efter det åkte vi till Tryserum på den årliga "hemvändardagen". Grabbarna tog måååånga lotter och vann ganska många priser. Elis var överlycklig -Oj, vad mycket vi har fått gratis, sa han..ha, ha, ha!
Jag väntar på att Fredrik ska komma hem så vi kan åka och göra ladugården igen. Vi måste nog ha in tre balar (ensilage) för de äter så in i bängen. Fick vår första faktura här om dagen , som har med djuren att göra den var "bara" på 33678 kr, (färdigfoder). Det här kommer att gå bra....eller?
Svea sitter hos Elis och spelar!

Svante har fixat tuppkam på syrran (igen).

BUS! Någonstans mellan dessa traktorer står Svante och är överlycklig! Den vänstra är gamla goa "Steyren" som har varit på Liljestad förr, den har vi som lånetraktor, just nu och den högra kommer att komma till Liljestad om några veckor (hoppas vi) men då med lastare och bredare däck.


Traktor, traktor säger Svea och vill åka med.

Det finns nästan inget finare än ett nyvältrat gärde (har alltid tyckt det är så fint).

Denna traktor, en Case IH, och välter har vi lånat av Daniel och Isabelle. Jag körde det mesta, tycker det är så kul.


I kväll ska jag väga mig. Tror att det har gått bra och det skulle vara så skönt om det har det. Jag vill så gärna vara nere på målvikt så att jag får jämnvikta lite. Det tar på krafterna att vara duktig hela tiden. Jag vet ju att jag kan jämnvikta och det är bra.

Jag återkommer med rapport senare!

Inga kommentarer: