onsdag 20 januari 2010

En upp och en ner!

Ja, då var onsdagen här då jag skulle väga mig efter en dryg veckas vikttänk. Trodde nog på ett minus men döm om min förvåning när vågen visade på 83,2 kg, dvs. 2,1 kg ner!!! Tjohoo! Den satt fint kan jag lova. Nu gäller det att kämpa vidare och inte tappa fokus. Nästa vecka vet jag att det inte blir ett lika stort minus men detta var iaf en bra början.
Var även och vägde dottern och hon hade gått upp i vikt, (tjohoo igen!) och nu väger hon 5475 gram, 130g upp sen förra veckan. Snart väger hon ett helt kilo mer än när hon föddes, helt otroligt men jag märker det på min rygg, som jag brukar få ont i när jag bär henne.
Sammanfattningsvis så går det åt rätt håll för både Svea och mig även om vi strävar mot olika mål, hon upp och jag ner i vikt!!! Nyss ramlade (bokstavligt talat) Elis tredje framtand ut. Svante "råkade" få sitt knä lagom vid Elis mun när de skojbråkade förrut. Inte gjorde det ont heller (den satt så löst) utan han blev bara glad när han märkte att den "ploppade" ut. Så nu är han ganska mycket tandlös i överkäken men två av de nya tänderna är redan på väg.
Har även hunnit med att vara på efterkontroll hos barnmorskan i Gamleby. Allt såg bra ut och jag fick beröm för att jag kunde "knipa" så bra. BM höll på att få en chock när hon läste mina papper och såg att jag "bara" var öppen 4 cm vid 22,00 och började krysta vid 22,10 och födde Svea 22,22. Jag håller med om att det gick snabbt och jag tycker själv att jag var lite (omedvetet) rolig när Christel frågade vilka barnmorskor som var där och jag svarade -Jag vet inte, jag blundade!


Vet ni vad som hände utanför G-by, då??? Jo, jag fick stanna och blåsa hos polisen....äntligen, vad jag har väntat! Blev inte ens nervös utan tyckte bara att det var kul. Polisen klagade på att bilen hade mycket snö "därbak", han såg inte registreringsskylten ordentligt...HALLÅ! Det vräkte ner snö hela tiden när jag åkte hemifrån, hur tänkte han?? Ska man stanna bilen varje mil och rensa den från snö????? Han kom väl på sig själv hur dumt det lät för han ville prata bort det med en gång. Hur eller hur så var jag "grön" och något annat hade väl varit konstigt med tanke på att jag inte har druckit något på ett år, ha-ha!

En kul dag på alla sett, god kväll!

6 kommentarer:

Niklas sa...

Huua...vilket foto på Elis!! Vad har han gjort? Eller e´ de´ bara att han tappar tänder??
Gulligt foto på Svea & kissen!!! :o)
Hur gick det med vågen idag? NYFIKEN JU!!!!! ;o))
Kramar PIA

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Nu finns det text också.
kram K.

Niklas sa...

Tjohooo.....vad kul med era vikter!!!!!! Jättegrattis!!!!!! :o)
Önskar att jag va´ lika duktig som du!
Ha det gott!!
Kram, kram Pia

Marie sa...

Det är så kul att läsa om er och att ni nu börjar komma in i vardagen och ett stort GRATTIS till er båda vad gäller vikten,Härligt kämpat! :) Kram Marie

Anonym sa...

Grattis till minskningen och ökningen! Kul! Rolig polis ni har i trakten. Hette han Daniel? Kram Sofie

Anonym sa...

Vilken rivstart på bantningen! Och Svea knallar på åt rätt håll, hon äter nog lasagne snart hon med!
Kram N