onsdag 13 januari 2010

Elis födelsedag.

Igår fyllde Elis 7 år, det är inte klokt, "min" lilla pojke har blivit så stor. Dagen började med att han ville skolka (det ska börjas i tid;-), han går ju "bara" i förskoleklass, så jag tyckte det var helt okej. Han fick bla. lego i födelsedagspresent som han höll på och byggde med HELA dagen.
Jag skulle vara hos frissan vid 09.00 så Fredrik fick vara hemma och mata Svea. Det var skönt att få lite egentid, det behövs ibland. När jag kom hem åt vi och sen städade jag och gjorde tårta.Storfaster med barn kom och grattade Elis och när de åkte kom farmor och farfar. Vi åt tårta och drack kaffe och Elis fick blåsa ut ljusen, på sin tårta som han inte vill ha grädde på "för det är inte gott". Jag lyckade att inte äta några bullar eller kakor och tog "bara" en mikroskopisk bit tårta (och den var jättegod), bra gjort tycker jag.
Efter det kom Christel, Rebecka och Jennifer, de skulle sova här på grund av att isförhållandena ute i skärgården är kassa just nu, och sist men inte minst kom Nettan och Göran. Nettan hade bakat jättegott bröd och gjort en superfin morotskaka, (du är för snäll Nettan! Tack så mycket!)


Man kan sammanfatta dagen som MYCKET trevlig! Hann dock (tyvärr) inte komma ut på någon promenad, men det får jag ta senare i veckan. Huvudsaken än så länge är att jag kan hålla mig i från sötsaker och det har jag gjort, bortsätt från den lilla,lilla tårtbiten, drack tom. mitt kvällste utan socker!!!Nu ska jag äta innan jag ska ge "lilla damen" mat.
Ha det!


5 kommentarer:

Björköborna sa...

Du var så duktig som inte åt någon god morotstårta trots att G sa att det var så nyttigt ;)

Såg att du hade böcker om LCHF och jag blir övertygad om att du borde läsa min bok eftersom den ser mer till HELA människan (psykiskt, fysiskt och socialt). Men den kanske kräver lite mer läsning än Quick fix-böcker :)

Tack för övernattningen!

Kram C

Anonym sa...

Det var Isabelle jag fick låna dessa böcker av men jag tror inte det är min metod även om jag är övertygad att den funkar. Jag kör efter tänket; bra mat mer motion.
Och visst såg morotskakan underbart god ut men mig lurar ingen.....
Kommer du snart igen???

Anonym sa...

Hej Karro, jag tror du fixar drömvikten lätt!!! Och sedan ska du och jag springa midnattsloppet i augusti. Det ska bli kul. Kram Sofie

Lina eller Karro-det är jag! sa...

Så det tycker du Sofie!
Dream on!

Christel sa...

LCHF är säkert en bra metod men jag tror att ditt tänk funkar jättebra. Jag tror också att det är bra att skriva matdagbok, skriv ner ALLT som du stoppar i munnnen!

Vi får se när jag kommer o sover över igen, blir kanske nästa vecka.

Kram C